MOOIkwartaal2

April 2014

20140401-13371

Buurtbemiddeling Zoetermeer 'Erkende organisatie'

Het project Buurtbemiddeling van Stichting MOOI heeft uit handen van Burgemeester Aptroot, het CCV-certificaat voor 'Erkende Buurtbemiddelingsorganisatie' in ontvangst genomen. Projectcoördinator Mariëtte Knoop: “Vertrouwen is het sleutelwoord. De vrijwilligers nemen iedereen serieus en houden hun eigen mening voor zich. Ze zijn er om de buren te helpen weer goed in contact met elkaar te komen”.

WK MOOI - Gem - Jong - DWO door Rob Verbunt - met naam MG 1568 old is cool

Startbijeenkomst MOOI WK, We gaan de wedstrijd winnen!

Jeugdwerk MOOI nodigde partners uit op weg naar een feestelijk en veilig WK. Samen voerden de jeugd- en opbouwwerkers, gemeenteambtenaren en vrijwilligers rondetafelgesprekken over een wenselijk en feestelijk verloop van het komend WK. Zo kunnen tieners en jongeren zich inschrijven voor een Stedelijk voetbaltoernooi wat in juni zal starten bij DWO in het Westerpark.

Old is vet Cool in Palenstein

Ouderenkoor De Paradijsvogels rapt met jongeren uit Palenstein geheel eigen bewerkingen van bekende liedjes van toen en nu. De ouderen en jongeren maakten daarin via de muziek kennis met elkaars leefwereld. Een project als Old = Cool! overbrugt de afstand en laat zien hoe waardevol een goede relatie tussen alle generaties kan zijn.

 

 Mei 2014

straatvoetbaldag

Nationale Straatvoetbaldag

Op maandag 5 mei vond voor het eerst in Zoetermeer de Nationale Straatvoetbaldag plaats. De gemeente Zoetermeer, stichting MOOI, Fithealth Palenstein en buurtbewoners sloegen de handen ineen om dit evenement in goede banen te leiden. Maar liefst 300 mensen bezochten het evenement dat werd afgesloten met een onderlinge sportieve partij tussen Stichting MOOI! en de Gemeente Zoetermeer.

prikbord  JAZ pizza bijeenkomst 

Korte Klussen op het VIP prikbord

Een klusje doen in iemands tuin? Boodschappen doen of medicijnen halen voor wie minder mobiel is? Een koffiepraatje maken bij een buur, een PC nakijken, TV zenders instellen of iemand een lift naar de huisarts geven? Je aanbod is van harte welkom en in een handomdraai geplaatst via het nieuwe online prikbord van Vip voor vrijwilligers.

MOOI en JAZ houden pizzabijeenkomst

Jongeren Ambassadeurs van Zoetermeer praten over vrijwilligerswerk tijdens gezamenlijke maaltijd met de jongerenwerkers van Stichting MOOI. "Wat is het eigenlijk?" en "wat krijg je ervoor terug?" waren vragen die aan bod kwamen.

 

Juni 2014

WK toernooi 'We gaan de wedstrijd winnen!'

Zaterdag 14 juni, een dag na de grote overwinning van Oranje op het Spaanse team, was het de beurt aan Zoetermeer om de aftrap te doen van het WK- project ‘We gaan de wedstrijd winnen.’ Stichting MOOI, Stichting JONG, combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer, SV DWO en 25 vrijwilligers, verzorgden voor honderden kinderen, jongeren en ouders, een gevarieerd programma met voetbal als hoofdgerecht. 24 teams streden om de winst en meer dan 50 kinderen en tieners namen deel aan de clinic van Feijenoord-beroemdheid Ruben Schaken.

143

Nationale Straatspeeldag

In Zoetermeer organiseert Stichting MOOI in samenwerking met diverse partners in de wijken Buytenwegh, Palenstein en Seghwaert, een groot feest voor de kinderen in de buitenspeeltuin Tipituin in Palenstein. De kinderen deden mee aan sport en spel onder leiding van de sportbuurtcoach. Ook in Seghwaert en Buytenwegh waren veel kinderen op straat te vinden die meededen aan de activiteiten van Stichting MOOI en Brede School.

VIP Zoetermeer vernieuwd!

Het VIP was enkele dagen gesloten in verband met een verbouwing, maar op 20 juni opende wethouder Vugs het geheel vernieuwde VIP. De sleuteltaart werd aangesneden en viel goed in de smaak!

 speelnatuur spelen 7  verbouwing vip

 

Foto's: Zoetermeer Actief en Rob Verbunt, fotocollage van André Bijkerk.

 logo kleur MOOI verbindt mensen1

 

 MOOIkwartaal2

 

-advertenties-

-goede doel-