prikbordEen klusje doen in iemands tuin? Boodschappen doen of medicijnen halen voor wie minder mobiel is? Een koffiepraatje maken bij een buur, een PC nakijken, TV zenders instellen of iemand een lift naar de huisarts geven? Je aanbod is van harte welkom en in een handomdraai geplaatst via het nieuwe online prikbord van Vip voor vrijwilligers.

Het prikbord, dat bestemd is voor vraag en aanbod van korte en duidelijk omschreven vrijwilligersklusjes in de eigen buurt of stad, is een nieuw medium in Zoetermeer, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de ‘Burenhulpcentrale’ in Den Haag.

Via het prikbord kunnen vragers en aanbieders meteen op elkaar reageren. Het contact kan automatisch en zonder tussenkomst van het Vip, gelegd worden. Indien nodig helpt Vip graag in het leggen van het eerste contact.

Makkelijk vinden en gevonden worden

Hulp aan buurtbewoners is natuurlijk van alle tijden. Het online prikbord dient dan ook als aanvullend instrument: een verzamelpunt om ervoor te zorgen dat vrager en aanbieder elkaar makkelijker vinden.

Met het lanceren van het prikbord komt Vip tegemoet aan de groter wordende vraag om vrijwillige hulp in onze stad. ‘Dat gegeven mag zich de komende tijd ruimschoots op het prikbord uitdrukken. Vragers en aanbieders moeten de weg naar het prikbord als Zoetermeers centrale punt voor klusjes nog vinden.

Het prikbord is onderdeel van een uitgebreid dienstenpakket van Vip voor vrijwilligers. Diensten die zich meer richten op de vrijwillige thuishulp en mantelzorg-ondersteuning.

Op 20 juni houdt een vernieuwd Vip open huis. Kersverse ‘welzijns-wethouder’ Isabelle Vugs verricht die dag om 11.00 uur de officiële openingshandeling aan het Zuidwaarts 1.    

Korte klus doen? Plaats je aanbod op www.prikbord.vipvoorvrijwilligers.nl

-advertenties-

-goede doel-