old is cool

Ouderenkoor De Paradijsvogels rapt met jongeren uit Palenstein

Op donderdag 17 april om 20.00 uur is er een uniek concert in het CKC aan de Leidse Wallen 80 in Zoetermeer. Iedereen die wil komen kijken en luisteren, is van harte welkom. Ouderen en jongeren uit de wijk Palenstein geven die dag samen een spetterend optreden, met geheel eigen bewerkingen van bekende liedjes van toen en nu. Zoals een ontroerende eigentijdse rap, geïnspireerd op de oude smartlap ‘De Smokkelaar’. Het optreden is het resultaat van het bijzondere project Old = Cool! De ouderen en jongeren maakten daarin via de muziek kennis met elkaars leefwereld. Het wordt een buitengewoon concert dat het bezoeken zeker waard is. Kaarten zijn gratis af te halen bij het CKC.

Samen muziek maken is leuk en leerzaam

Old = Cool! is een idee van Theater In Feite. Liedjes geven vaak een goed beeld van de tijdgeest. Door samen bezig te zijn met het bewerken van muziek van nu en vroeger ontstaan er mooie gesprekken over de tijd waarin je bent opgegroeid en de wereld waarin je nu leeft. Dat blijkt erg leuk en leerzaam te zijn voor zowel de jongeren als de ouderen die samenwerken in het project.

Doel van het project is meer begrip te krijgen voor elkaar. In de snelle wereld van vandaag komen ouderen en jongeren weinig met elkaar in contact. Een project als Old = Cool! overbrugt de afstand en laat zien hoe waardevol een goede relatie tussen alle generaties kan zijn.

Jong en oud rappen erop los in Palenstein

Na een succesvolle proef in het Westland, ging Old = Cool! full swing van start in de wijk Palenstein in Zoetermeer. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Zoetermeer, Palet Welzijn, Mooi!, Palenstein Doet Mee!, en de woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes.

Het project is nu al een groot succes. En dat terwijl het definitieve optreden nog moet komen! Het belooft een uniek en spetterend concert te worden. Filmgroep Zoetermeer registreert het hele project. De film is vanaf half mei te zien op de website www.palensteinzoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-