P1040264Ieder jaar wordt met de Nationale Straatvoetbaldag op 5 mei de aftrap gegeven voor het Nationale Straatvoetbalkampioenschap. De winnaars van de voorrondes van 5 mei gaan naar de landelijke finale op zaterdag 7 juni in Rotterdam Delfshaven. Op deze landelijke finale strijden teams uit verschillende wijken van heel Nederland tegen elkaar. De winnaar wordt gekroond tot ‘Nationaal Straatvoetbalkampioen’. De Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) maakt de landelijke finale tot een feestelijke dag voor deelnemers en belangstellenden/supporters.

Toernooi in Palenstein

Het straatvoetbaltoernooi van Zoetermeer vindt plaats in Palenstein op het plein aan het Rakkersveld 243-245 voor Fithealth/stichting MOOI! De wedstrijden voor de jongste kinderen starten om 10.00 uur, om 16.00 uur wordt het toernooi afgesloten. De teams mogen uit maximaal acht spelers bestaan en er mag constant doorgewisseld worden. Gespeeld wordt met 5 tegen 5 inclusief de keeper. De wedstrijden duren 10 minuten. Uiteraard zijn er prijzen te winnen!

Leeftijdscategorieën van de teams:

6 t/m 9 jaar: mix

10 t/m 12 jaar: jongens of meisjes

13 t/m 15 jaar: jongens of meisjes

16+: heren of dames.

Meedoen?

Inschrijven op: www.svbn.nl of via buurtsportcoach Palenstein, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Straatvoetbaldag wordt georganiseerd door de Straatvoetbalbond Nederland (SVBN), de gemeente, stichting MOOI! en Fithealth.

-advertenties-

-goede doel-