20140401-13368

20140401-13371

Buurtbemiddeling Zoetermeer is al sinds september 2002 actief als bemiddelaar bij geschillen tussen buren/ inwoners van Zoetermeer. Jaarlijks behandelt een team van 20 professionele bemiddelaars-vrijwilligers, aangestuurd door een coördinator gemiddeld 120 zaken, waarbij er in meer dan de helft van de zaken een positief resultaat wordt geboekt.

Burgemeester Aptroot liet dan ook duidelijk zijn diepe bewondering voor de vrijwilligers van Buurtbemiddeling blijken. Aptroot: “Deze vrijwilligers hebben samen iets geweldigs neergezet, het zijn mensen die zich bijzonder inzetten voor hun stad en medebewoners.” De burgemeester reikte dinsdagavond 1 april het Certificaat 'Erkende Buurtbemiddelingsorganisatie' uit aan coördinator Buurtbemiddeling Mariëtte Knoop. De uitreiking vond plaats in het politiebureau, een passende locatie aldus de burgemeester omdat buurbemiddeling, onderdeel van Stichting MOOI, niet alleen staat maar gesteund wordt door de politie, gemeente en woningbouwcorporaties Vidomes, Vestia en De Goede Woning.

Slechts een kwart van de gemeentes met buurtbemiddeling is gecertificeerd, vertelde coördinator Mariëtte Knoop tijdens de bijeenkomst. “Vertrouwen is het sleutelwoord. De vrijwilligers nemen iedereen serieus en houden hun eigen mening voor zich. Ze zijn er om de buren te helpen weer goed in contact met elkaar te komen”, aldus Mariëtte.

 

20140401-13366

-advertenties-

-goede doel-