michelle-dekker

Michelle op het  junior WK in Spanje

De 16-jarige Michelle Dekker uit Zoetermeer doet aan alpine snowboarden. Bij het zogenoemde ‘alpineboarden’ gaat het om snelheid en bochtenwerk. Al snel blijkt dat zij niet zo maar een amateur sporter is, maar dat we hier te maken hebben met een echt toptalent. Dit zit in de familie, want haar vier jaar oudere broer en ook haar jongere zusje doen fanatiek aan snowboarden. Haar zusje is in 2012 Nederlands kampioen op de parallelreuzenslalom geworden bij de jeugd en haar broer zit momenteel in Italië om mee te doen aan een internationale snowboardwedstrijd. Eigenlijk draait in huize Dekker alles om het snowboarden. Vader André zorgt er voor dat de kinderen op de plaats van bestemming komen. In het verleden heeft hij hiervoor speciaal een camper aangeschaft en nu rijdt hij zijn kinderen naar alle plekken in Europa waar de snowboardwedstrijden plaatsvinden.

Michelle is op haar achtste jaar begonnen bij Snowpepper met snowboardles. Al snel werd ze geselecteerd door de Nederlandse skivereniging. Haar leven bestaat tegenwoordig voornamelijk uit trainen en wedstrijden. Drie keer per week traint ze anderhalf uur op de skibaan. Daarnaast gaat ze ook nog drie keer per week naar de sportschool en werkt zich ook daar nog anderhalf uur in het zweet. Dit om haar spieren nog sterker te maken, aangezien ze in ongeveer 40 seconden een afdaling neemt en dit heel intensief is. Huiswerk hoort er natuurlijk ook bij en dit wordt vaak onderweg of in de camper gemaakt als ze weer naar een wedstrijd gaat.

Naast het harde trainen zijn er in de periode van december tot en met eind maart elk weekend internationale wedstrijden door heel Europa. Ze heeft al heel wat overwinningen in juniorwedstrijden op haar naam staan. In april 2012 deed ze mee met de dames senioren met het Nederlands kampioenschap parallelreuzenslalom en parallelslalom in Zwitserland,  waar ze als eerste eindigde. Een geweldig resultaat, maar de prestatie waar ze zelf het meest trots op is, is de Europa cup waar ze als zevende eindigde.  Het is Michelle haar grote droom om ooit met de Olympische Spelen mee te doen, net als haar grote voorbeeld Nicolien Sauerbreij die de afgelopen winterspelen een gouden medaille binnensleepte voor Nederland.

foto dekker2

Twee weken geleden werd Michelle voor het eerst uitgenodigd voor de World cup in Italië. Bij deze World cup deden de allersnelste van de hele wereld mee en van de 50 deelnemers werd Michelle 42ste. Omdat ze pas 16 jaar is, belooft dat veel voor haar toekomst. Deze World cup was voor deelnemers vanaf 16 jaar en ouder. In haar leeftijdscategorie (1996-1997) staat ze inmiddels derde op de wereldranglijst!

Maar de World cup is nog niet achter de rug en de volgende uitnodiging ligt alweer thuis op de mat. De volgende trip met de camper gaat naar Roemenië. Daar vind het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival plaats. Ze hoopt daar ook weer goed te boarden en een titel mee naar huis te nemen. Verder heeft ze als doel voor de toekomst, om hoger te eindigen bij de Europa cup en om in maart aanstaande het junior WK te winnen.

sporttalentGelukkig is ze door de gemeente Zoetermeer ook niet onopgemerkt gebleven. In 2011 werd ze genomineerd in de categorie sporttalent. En jawel…. ze werd sporttalent 2011 van Zoetermeer en ontving deze prijs uit handen van top hockeyer Tom van ’t Hek.

Toch blijft Michelle er erg nuchter onder. Ze vindt het gewoon een hele leuke sport. Met name de snelheid en de slalom vindt ze geweldig en geen wedstrijd is geen hetzelfde, omdat de afstanden steeds verschillend zijn. Ook is een goed boardgevoel belangrijk vertelt ze,  want hoe dichter je langs de paaltjes boardt, hoe meer tijd dit scheelt. Tevens is goed materiaal essentieel, maar erg prijzig, gelukkig heeft ze hiervoor inmiddels een aantal sponsors.

Gelukkig hoeven we niets te missen van haar prestaties in de toekomst, want ze vertelt op haar site www.michelledekker.nl al haar belevenissen rondom het alpine snowboarden. Gezien haar prestaties tot nu toe, zal haar naam ook vast binnen niet afzienbare tijd op televisie en landelijke kranten te vinden zijn en natuurlijk blijven wij haar met Zoetermeer actief ook zeker volgen!

Wendy Vroedsteijn

-advertenties-

-goede doel-