Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Twee minuten stilte. Lang genoeg.

sit 4mei stilletochtHet zit er weer op. We zijn weer twee minuten stil geweest en kunnen weer verder met ons tolerante, respectvolle leventje waarbij we niemand uitsluiten, seksueel onjuist bejegenen, niet pesten, stalken, een dodelijke ziekte toewensen of bedreigen.
Terwijl ik hier deze column aan het typen ben, kijk ik naar buiten door de openstaande balkondeuren en zie een wereld die heel, heel, heel even twee minuten stil is geweest. Lang geleden.
De paar wapperende maar wel correct hangende vlaggen zijn van rouwstand in feestvreugdestand gehesen. Wat een feest. Uit de VW’tjes met pet en open raam en cabrio’s gevuld met gebrek aan waardering, schalt het Wilhelmus als rap uit de Bas boksen, de andere AVDB’s toeteren naar de langslopende decolletés op lange benen. Met z’n allen rijden ze de file in waarbij de bumper van de één de trekhaak van de ander een motore tongzoen tracht te geven op een zodanige wijze dat het erg duidelijk is dat invoegen niet is toegestaan. “Rot lekker op,” zijn de letterlijke woorden die uit de vierwielaangedreven AVDB boven het Wilhelmus uitkomen. Het antwoord is lichamelijk, een lange vinger en de toegewenste bijbehorende ziekte is alleen liplezend waar te nemen. Dat Wilhelmus, lastig en luid aanwezig. Hè, weet je niet wat AVDB betekent? Driekwart file bestaat hieruit. Auto Van De Bank. Bank? Jazeker. Helaas niet van het merk ‘Psychiater’.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-