Kerstnachtdienst 2012

Kerstnachtdienst in Het Kompas, Piet Heinplein 13

Traditiegetrouw zal er op 24 december weer een Kerstnachtdienst plaatsvinden in kerkgebouw Het Kompas (Piet Heinplein 13), aanvang 21.45 uur. Dit jaar is het thema ‘Kerst - feest van verwondering’. Een bijeenkomst met samenzang van kerstliederen, solozang en instrumentale muziek. In een korte meditatie wordt verwonderd stilgestaan bij het hoe en waarom van Kerst. Ook benieuwd? Van harte welkom! Vanaf 21.30 uur kunt u terecht op het gezellige kerkplein. En na afloop is er ruim gelegenheid om ‘onder het genot van een kopje koffie’ nog even te blijven hangen.

 

Flyer kerstnachtdienstKerstnachtdienst De Lichtzijde

Op kerstavond maandag 24 december wordt er in kerkgebouw DE LICHTZIJDE een kerstnachtdienst gehouden. Ook als u niet meer gewend bent om  naar de kerk te gaan maar het wel fijn vindt de oude bekende kerstliederen te zingen bent u van harte welkom.

Natuurlijk zal het bekende kerstevangelie worden gelezen en is er ruimte voor verstilde momenten, waarbij een gedicht wordt gelezen of een korte meditatie gehouden. De kerk is vanaf 19.15 uur geopend, waarbij u van harte welkom bent voor  een kopje koffie of thee. De dienst zelf begint om 20.00 uur.

Na afloop van de dienst, die ongeveer een uur zal duren is er ruimte om gezamenlijk koffie, thee of warme chocolademelk te drinken. Ook zal de kerststol daar bij niet ontbreken.

Iedereen is voor deze dienst van harte uitgenodigd, die gehouden wordt op maandag 24 december in gebouw DE LICHTZIJDE  aan de Broekwegzijde 196. Aanvang 20.00 uur

 

 

H. Nicolaasparochie heeft groot aanbod van vieringen

Kind-in-kribbeDe H. Nicolaasparochie geeft dit jaar met Kerstmis aandacht aan verschillende doelgroepen. In de vijf kerken, die de katholieke geloofsgemeenschap rijk is, worden op verschillende tijden Kerstvieringen aangeboden voor kinderen, jongeren en een gemengd publiek. Natuurlijk is er ook bij elke viering muzikale ondersteuning van een zangkoor. Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht.

Kleuterviering: knuffels mee

Op maandag 24 december worden om 17.00 uur twee kleutervieringen aangeboden voor kinderen vanaf 4 jaar. In zowel de Nicolaaskerk als de Wijngaard worden de allerkleinsten een uur verrast met verhalen en Kerstkinderliedjes. In de Nicolaaskerk staat een kerstverhaal vol met dieren centraal. We nodigen alle kleuters uit om hun eigen knuffel mee te nemen en om samen met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s het kerstfeest te vieren.

Na de kleutervieringen is het de beurt aan de iets grotere kinderen en hun ouders. In alle 5 katholieke kerken zijn dan gezinsvieringen, die cirkelend rondom een thema ouders en kinderen op sleeptouw nemen richting het geboorteverhaal van Jezus Christus.

Kerstavondvieringen

De late vieringen voor gemengd publiek zijn tussen 21.00 en 22.30 uur. Muzikale bijdragen van het Doortochtkoor, Cantabor, het Genesarethkoor, Sonore en het JongerenProjectkoor zullen de 5 kerken vullen met Kerstliederen. In alle kerken wordt eucharistie gevierd rondom de geboorte van de Langverwachte. De jongerenviering in de Doortocht zal speciaal zijn vanwege de visuele ondersteuning in de vorm van lichtbeelden en een videoclip. Aan de hand van het thema ‘Op reis: het verhaal van de ezel’ zullen de jongeren op een eigentijdse wijze de kerkgangers meenemen in deze twitterviering rondom het Kerstverhaal.

Kindje wiegen

Traditioneel is er op eerste kerstdag na de ochtendvieringen het ‘kindje wiegen’ en wordt er een KerstInn en een Kerstbrunch verzorgd die dag. Voor meer informatie en voor een volledig overzicht van alle katholieke Kerstvieringen: zie elders in dit blad of raadpleeg onze sites: www.nicolaasparochiezoetermeer.nl, www.nicolaasjongeren.nl en www.nicolaasproject.nl 

 

Mis kerst niet! -viering in Castellum Palenstein

Foto-kerstviering Foto kerstviering 2

Het Leger de Heils organiseert in samenwerking met het Castellum en enkele maatschappelijke organisaties zoals stichting Piëzo en het Participatiecentrum een Multiculturele kerstviering in Palenstein.

Een kerstfeest met veel muziek, zang en een kerstverhaal. Natuurlijk worden met elkaar de bekende kerstliederen gezongen. Het kerstverhaal wordt op een interactieve manier verteld. Chara is een enthousiast  interkerkelijk gospelkoor waarvan de meeste mensen uit de Baptistengemeente Zoetermeer komen. Het koor zingt onder leiding van de in Zoetermeer bekende dirigent Ies Roos enkele mooie liederen.

Er is na afloop gelegenheid om met elkaar chocolademelk te drinken. De vrijwilligers van stichting Piëzo zorgen voor lekkere hapjes.

Vier het geboortefeest van Jezus mee met het Leger des Heils en andere kerken op maandag 24 december a.s om 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur en de toegang is gratis.

Voor informatie kunt u bellen met 079 – 5939190 of 06-51144864

 

Kerstdiensten Gereformeerde Gemeente Zoetermeer

Diensten op 1e Kerstdag om 10.00 en 18.30 uur

Op 2e kerstdag start om 10 uur het kerstfeest met de kinderen.

De dienst op oudejaarsdag begint om 19.30 uur, op nieuwjaarsdag is er een dienst om 10 uur.

Alle kerkdiensten worden gehouden in de "Vredekerk", Zwaardslootseweg 44 (hoek Europaweg).

 

Van Psalter en Prayer

Oudekerkorgel

Net na de kerstdagen wordt van Psalter en Prayer georganiseerd in de Oude Kerk. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 december vindt een uniek evenement plaats in de Oude Kerk in Zoetermeer: (Kerk)muziek- en cultuurliefhebbers kunnen gedurende vier dagen naar Nederlandse en Engelse kerkmuziek luisteren en een lezing over het Geneefs Psalter bijwonen. Het evenement is georganiseerd ter gelegenheid van vier jubilea op het gebied van kerkmuziek en cultuur en een deel van het programma is zelfs gratis bij te wonen.

-advertenties-

-goede doel-