opening expositie me lieu 16 wethouder groeneveld spreekt kunstenaars toeDe Art-Lab expositie ‘ME-lieu’ werd op zaterdag 30 november feestelijk geopend in het Forum. Achttien leerlingen uit de Internationale Schakel Klas (ISK) van het ONC Parkdreef werkten onder begeleiding van kunstenares Efrat Zehavi de afgelopen 8 weken aan één gezamenlijk kunstwerk.

Samen met wethouder Groeneveld (Jeugd) onthulden de leerlingen trots hun kunstwerk. De leerlingen werkten rondom het thema ‘ME-lieu: ik en mijn omgeving’. Wat wil je bewaren/beschermen voor de toekomst? Welke eigenschappen van de mens nemen we mee? Hoe creëren we een wereld waar je over 500 jaar ook nog gebruik van kunt maken?

opening expositie me lieu 03  opening expositie me lieu 27 groepsfoto 

Art-Lab voor Internationale Schakel Klassen

Hoe communiceer je zonder taal? CKC & partners brengt met deze Art-Labs, kunstlessen naar de Internationale Schakel Klassen, waar jongeren in zitten die net in Nederland zijn komen wonen. Ze spreken beperkt Nederlands en moeten aarden in een nieuw land en dat ook nog eens in een van de meest intensieve fysieke en mentale ontwikkelingsperiodes in hun leven. Door de Art-Labs ervaren ze dat er ook andere, kunstzinnige vormen zijn om je emoties en denkbeelden te uiten. Het programma is afgestemd op hun belevingswereld en voor vele jongeren is het de eerste kennismaking met kunst & cultuur.

Foto ('s) door: Guus Pauwels

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-