cultuurdak lg architectenOp de daken in de binnenstad van Zoetermeer is nog onverwacht veel ruimte voor kunst en groen, blijkt uit een verkennend onderzoek van LG architecten. ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert op dinsdag 29 oktober 2019 een stadslezing over kunst en groen op daken.

Tijdens die stadslezing vertelt Jasper van Lammeren (LG architecten) over de verrassende resultaten van hun onderzoek naar de daken in het overwegend stenige Stadshart. De daken kunnen behalve voor tuinen, water en zonnepanelen, ook gebruikt kunnen worden voor cultuur en ontmoeting. Zoals bijvoorbeeld bij het ontwerp voor het cultuurdak. Daarnaast toont hij voorbeelden van uitgevoerde projecten op daken in bijvoorbeeld Rotterdam.
Sven Ruggenberg,Cultuurmakelaar Zoetermeer: “Voor het culturele klimaat in Zoetermeer is ook de nodige informele ruimte nodig waar mensen zelf invulling aan kunnen geven. In de binnenstad zijn dit soort plekken schaars.”

LG architecten is actief in het realiseren van meervoudig gebruik van daken door er waarde aan toe te voegen. Ook in een geplande stad als Zoetermeer heeft elk dak namelijk een specifieke meerwaarde, die ontdekt moet worden en vervolgens benut. Zo ontstaan sociale, duurzame, economische en/of maatschappelijke voordelen voor het gebouw zelf en de omgeving. Zij verkennen hoe het Stadshart kan verdichten en transformeren naar een groen, levendig en multifunctioneel centrum.
• Stadslezing met Jasper van Lammeren (LG architecten) en Sven Ruggenberg (Cultuurmakelaar Zoetermeer)
• Datum: Dinsdag 29 oktober 2019
• Tijd: 19.00 – 20.30 uur
• Locatie: Stadhuis Forum, Forum Cafe, Stadhuisplein 1 Zoetermeer
• Organisatie: ArchitectuurPunt Zoetermeer
Aanmelden: https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/kunst-groen-op-daken-zoetermeer

De stadslezing in de serie De Nieuwe Stad wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Cultuurfonds Zoetermeer en Gemeente Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-