Bijlage bij persbericht 56 WeekvandeopvoedingVan 7 t/m 13 oktober is het landelijk de ‘Week van de Opvoeding’. Het thema dit jaar is ‘hand-in-hand’. Het Forum en haar partners organiseren zaterdag 12 oktober een speciale opvoedmarkt voor ouders en mede-opvoeders.


Tijdens de opvoedmarkt 13:00 tot 16:00 uur zijn er veel organisaties waar je informatie kunt halen, waar je samen met je kind een leuke activiteit kunt doen of waar je kennis kunt maken met verschillende professionals. Opvoeden doe je niet alleen, maar hand-in-hand met anderen.
Kern Kinderopvang gaat leuke en spannende kinderboeken voorlezen waarna kinderen zich kunnen laten schminken of een stoere glittertattoo kunnen laten zetten. ‘Van nature voor kinderen’ geeft heerlijke kindermassage demonstraties. Ook kun je kennis maken met het interpreteren van kindertekeningen. De kinderen kunnen een boomtekening maken.

Oude Nokia’s, Gameboys en maar één spelletje op je mobiele telefoon hebben. 20 jaar geleden zag de wereld er voor de doorsnee tiener heel anders uit. Tegenwoordig kunnen kinderen niet van dat mobieltje afblijven en spreken we van een epidemie en verslaving. Tussen 14:00 en 15:00 uur zal er een leuke en interactieve lezing door Bibliotheek Zoetermeer gegeven worden over online vriendschappen en smartphone verslaving. Ook kun je als ouder en kind terecht in het App-Lab waar de leukste educatieve apps te spelen zijn.


Ook op het gebied van motoriek en beweging voor kinderen is er voldoende te vinden tijdens de opvoedmarkt. Kinderfysiotherapie Groei! en Paramedisch Centrum Impact zijn aanwezig waarbij kinderen allerlei leuke spelletjes en oefeningen kunnen doen. Denk aan evenwichtsspelletjes, oefeningen die kinderen kunnen doen tussen het tabletgebruik door en nog veel meer. Je kunt in gesprek met fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de doelgroep en meteen je vragen stellen.

 

Op zaterdag 12 oktober van 13:00 tot 16:00 uur zal deze informatieve en leuke opvoedmarkt georganiseerd worden.

-advertenties-

-goede doel-