bijlage bij persbericht 42 alfabetiseringDe Week van de Alfabetisering begint op maandag 9 september. Gedurende deze week zijn er iedere dag leuke activiteiten voor alle Zoetermeerders. Het Digi-Taalhuis in het Forum, de hoofdvestiging van de Bibliotheek, organiseert activiteiten met haar taalpartners.

‘Verhalen uit de eigen cultuur’ is voor kinderen, ouders en andere belangstellenden. Onder het genot van zelf meegenomen lekkers genieten ze van verhalen uit allerlei culturen. De 1001-nachten is een onuitputtelijke schat aan verhalen van dappere helden, sluwe dieven, verleidelijke prinsessen, suffe koningen en mysterieuze djinns. Sahand Sahebdivani is meesterverteller en muzikant. Geboren in Iran, en getogen in Nederland. Kom op woensdag 11 september vanaf 12:30 uur genieten van zijn verhalen in het Forum.

Voor iedereen die taalvrijwilliger is of interesse heeft om taalvrijwilliger te worden organiseert het Digi-Taalhuis in het Forum op donderdagavond van 18:30 tot 22:00 uur ‘Taalvrijwilligers in het Zonnetje’. Wethouder Jan Iedema zal de taalvrijwilligers in het zonnetje zetten. Informatie is aanwezig over de vacatures voor taalvrijwilligers bij de taalpartners. Er zijn interessante workshops over interculturele communicatie en activerende werkvormen.

Test uw eigen taalvaardigheid en krijg een lekker ijsje op het Promenadeplein op zaterdag 14 september. Om 11:30 uur zal wethouder Ingeborg ter Laak de ijskar openen door als eerste een taaltest te maken en een lekker ijsje op te peuzelen.

Er zijn nog veel meer activiteiten, deze zijn te vinden www.weekvandealfabetisering.nl. Het Digi-Taalhuis is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse (taal) organisaties.

Adres Digi-Taalhuis:
Stadhuisplein 1
Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-