DDAY Bron WikepediaOp 6 juni 2019 is het precies 75 jaar geleden dat de Invasie en de Slag om Normandië plaatsvond, beter bekend als ‘D-Day’. Het was de grootste amfibische invasie in de geschiedenis en het begin van de bevrijding van West-Europa. In het Forum kunt u op 2 juni een cultuurlezing volgen over D-Day.

 

D-Day was tevens het begin van een lange zomer voor de geallieerde strijdkrachten van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk. Met als doel de Duitse strijdkrachten te verslaan en in de hoop een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog ging een bataljon van 150.000 soldaten aan land. Deze invasie bleek een cruciaal keerpunt en leidde uiteindelijk tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Eric Klarenbeek neemt je mee terug in de tijd, naar de enorme voorbereidingen, de invasie en wat er daarna allemaal gebeurde. Deze cultuurlezing, in samenwerking met de Volksuniversiteit, vindt plaats op 2 juni in het Forum en start om 11.00 uur en duurt tot ca. 12.30. Kaarten € 10,- (leden) € 12,50 (niet leden) zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-