DSC08830 2 1Op zaterdag 19 mei wordt de 18e editie gehouden van de Zoetermeerse Oldtimerdag. Hét Oldtimerevenement van de regio wat jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers trekt en een heerlijke dag uit voor het hele gezin. Dit jaar is het thema Amerika, met echte Amerikaanse oldtimers, cowboys en indianen.

De dag bestaat uit twee delen. Om 10.00 starten de deelnemers aan de toerrit vanaf de Osylaan voor een prachtige puzzeltocht door het Groene Hart. Rond 13.00 uur worden de eerste deelnemers weer verwacht voor de opstelling in en rond de Dorpsstraat. Op dat moment staan daar dan al een zestigtal prachtige oldtimers te blinken die uitsluitend deelnemen aan het Concours d Élégance.

Oldtimers spreken nog altijd tot de verbeelding. De eigenaren vertellen vol trots over het restauratieproces en worden maar al te graag uitgedaagd hun verhaal te vertellen.

Het publiek staat heel wat te wachten. Niet alleen prachtige auto’s en motoren, maar ook volop ontspanning en vermaak. Het landenthema is dit jaar Amerika. Dan denk je natuurlijk aan stoere muscle cars, maar ook aan cowboys en indianen.

Jongens en meiden die verkleed naar de Dorpsstraat komen als stoere cowboy, of hippe indiaan krijgen van de indiaan of cowboy een bon voor een lekker ijsje van Zuliani of Maison Kelder. Ook Elvis Presley, de King of Rock and Roll, is aanwezig. In een open Cadillac zingt hij voor het publiek zijn grootste hits. De organisatie heeft mooi weer besteld, dus op de terrassen is het goed vertoeven. Het hele programma kunt u vinden op www.oldtimerdagzoetermeer.nl  

 

Foto door: Robbert Roos

-advertenties-

-goede doel-