Ook deze zomer genieten weer tienduizenden scouts van hun jaarlijkse zomerkamp. Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen, bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep of op het water.

w005welpenHet kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens. De jeugdleden van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) zijn van 8 t/m 15 juli op zomerkamp en sluiten daarmee scoutingseizoen 2016-2017 af.

Welpen

De welpen van de Sioniehorde en van de Dewanihorde verblijven deze week gezamenlijk in een clubgebouw van een scoutinggroep in Ridderkerk. Het thema van de kampweek is de Oertijd. De welpen moeten de stam van Catena helpen zoeken naar de kwijtgeraakte speciale ketting, die ervoor zorgt dat ze in een bijzondere grot kunnen blijven wonen. Tijdens de zoektocht naar de ketting leren de welpen te wonen en jagen in de Oertijd. Zo worden er hutten gebouwd, grotschilderingen en maskers gemaakt, gaan ze pottenbakken, vlotvaren en maken ze een kampvuur.

Gidsen

De gidsen kamperen op labelterrein Het Naaldenveld in Bentveld. Ze hebben een Crazy 88 kamp waarbij ze gedurende de week 88 opdrachten moeten uitvoeren. Zo zullen ze onder andere twee hikes lopen, Haarlem gaan bezoeken, een avondspel doen met andere scouts en natuurlijk zwemmen.

007vrijbuiters

Verkenners

De verkenners gaan back to basic op Scouting Labelterrein De Vrijenberg in Loenen. Het thema is Avontuur, waarbij avonturier Jones een verhaal vertelt over hoe hij de reis met verschillende tochttechnieken naar het Spelderholt en weer terug naar de Vrijenberg maakt.

Vrijbuiters

De vrijbuiters verblijven op een unieke locatie in de bossen van Landgoed Welna op kampterrein Buitendoor bij Epe. Tijdens het kamp met thema ‘De schatten van Buitendoor’ komen verschillende sagen uit het gebied aan bod. Uiteraard gaan ze ook zwemmen en staat er een touwparcours op het programma.

Explorers

De explorers gaan naar het buitenland. Zij vertrekken naar scoutingterrein Brexbachtal in Neuwied in Duitsland. Op het programma staat onder andere een groot klimpark, een twee daagse zwerfhike en een dagje shoppen en cultuursnuiven in Koblenz.

 

-advertenties-

-goede doel-