20170707 108918Burgemeester Aptroot kwam speciaal voor de opening van het nieuwe pand naar STAK, STichting AKtiviteiten verstandelijk gehandicapten. Zij betrokken onlangs een prachtig nieuw gebouw aan het Kerkenbos 28 in Meerzicht. Maar voor de burgemeester toekwam aan het openen van het pand had hij drie andere belangrijke zaken te verrichten: Koninklijke Onderscheidingen!

Heel veel organisaties zijn voor hun activiteiten afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zouden de organisaties zoals STAK niet kunnen bestaan. STAK houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met activiteiten voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten die woonachtig zijn in Zoetermeer en omstreken. Tot voor kort op de locatie aan de Toverberg, maar sinds afgelopen vrijdag in de compleet vernieuwde zaal  aan het Kerkenbos. Alle activiteiten van STAK, zoals de maandelijkse disco, aerobic, muziek, de speel-o-theek en de computerclub zijn mee verhuisd en hebben een plek gekregen op de nieuwe locatie.

STAK zorgt er met zo'n 60 vrijwilligers voor dat de meer dan 100 deelnemers elke week weer een leuke activiteit hebben. Na een optreden van De Vrolijke Noot, het orkest van STAK, waarbij alle aanwezigen volop meezongen, vroeg Aptroot dan ook het woord om een aantal vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.

20170707 108895  20170707 108903 

Al bijna 50 jaar zet mevrouw Ellie De Jager- Koper zich in voor het Rode Kruis. In 1967 is zij begonnen als hulpverlener EHBO bij de afdeling Zoetermeer van het Nederlandse Rode Kruis en sinds 1998 is zij o.a. actief als vrijwilliger Sociale Hulp. Naast haar vrijwillige werkzaamheden voor het Rode Kruis zet mevrouw De Jager- Koper zich al meer dan 19 jaar in voor de STAK bij de commissie Sport en zorgt elke week voor gezellige sportavonden. Mevrouw De Jager is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Pater- van Dijk is sinds 2002 vrijwilliger bij de STAK bij de commissie Muziek. Als vrijwilliger bij de commissie Muziek geeft mevrouw Pater- Van Dijk leiding aan een groep van 15 verstandelijk beperkte mensen bij het onderdeel muzikale vorming. Zij verzorgt onder andere jaarlijks de geheel zelfgemaakte musical, waar alle deelnemers meezingen of in het orkest spelen. De uitvoering van de musical is elk jaar weer een hoogtepunt voor alle deelnemers, een happening waarbij niet alleen de deelnemers maar de hele zaal uit volle borst meezingt! Ook de traditionele kerstvieringen kunnen altijd op mevrouw Pater- van Dijk rekenen. Mevrouw Pater is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

20170707 108905  20170707 108909 

Ook de heer Frits Jansen zet zich al heel wat jaren in voor de belangen van verstandelijk gehandicapten in Zoetermeer. De heer Jansen is al bijna 30 jaar vrijwilliger voor STAK en al bijna 25 jaar vrijwilliger bij Ipse de Bruggen. Hij begon zijn activiteiten voor STAK toen hij merkte dat er voor zijn verstandelijk gehandicapte zoon maar heel weinig te doen was. Samen met zijn vrouw ging hij aan de slag om voor deze doelgroep allerlei leuke dingen te organiseren, zoals bijvoorbeeld sport en uitjes. Zo ging hij met de kinderen schaatsen en zwemmen, leuke activiteiten waar zijzelf ook veel plezier aan beleefde. Ook feesten als Sinterklaas en Carnaval zouden zonder Frits Jansen eigenlijk niet mogelijk zijn geweest. De heer Jansen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

-advertenties-

-goede doel-