20170323 99885ONC Parkdreef is een Gezonde School en brengt dit ook zoveel mogelijk in praktijk. Zo leren de leerlingen in de eerste twee jaar op school van alles over gezonde voeding en bewegen. De derdejaars van alle opleidingen krijgen les in reanimatie tijdens de gymles.

Tijdens de gymlessen oefenen de leerlingen op de reanimatiepoppen met hartmassage en beademing. Ook krijgen ze les in het gebruik van de AED. gym-lerares Els van Belle-Drost: "Heel speciaal is dat de leerlingen de theorie zelf oefenen, met de app 'Held' van de Hartstichting. De mobiel is toch niet weg te denken bij deze scholieren, dus het komt mooi uit dat ze in spelvorm zo alle belangrijke dingen rond reanimatie kunnen leren!" Op de app is ook een docentengedeelte, waardoor de leraar precies in de gaten kan houden hoe ver de leerlingen zijn en wie alle theorie al goed onder de knie heeft.

20170323 99880 20170323 99887

Zes leraren van het Oranje Nassau College Parkdreef startten 4 jaar geleden met de cursus om zelf reanimatie training te kunnen geven. Dit jaar worden deze training voor het tweede jaar aan de leerlingen gegeven, zodat maar liefst 250 scholieren het certificaat 'Reanimatie' kunnen halen.

De leerlingen zelf vinden het reanimeren nog een beetje spannend, maar zijn wel heel blij dat ze dit nu op school kunnen leren. "Op de basisschool kregen we al een beetje EHBO, maar daar lieten ze alleen maar zien hoe het reanimeren moet. Nu kunnen we het zelf ook oefenen en dat is veel beter!", aldus één van de leerlingen. In groepjes van drie werd hard geoefend op de basistechnieken van reanimatie.

-advertenties-

-goede doel-