DSC09524Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen bij scoutinggroep John McCormick (JMC) . Het rode clubgebouw ‘De Chute’ aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyll sportpark was toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Om deze grote klus te klaren konden de scouts op NLDoet alle hulp goed gebruiken.

Naast de scouts waren dan ook andere vrijwilligers van harte welkom. Een reden voor de Scoutinggroep om zich voor deze klus aan te melden op de NLdoet-site. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en werd dit jaar op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

DSC09534 DSC09546

Zaterdag 11 maart om 9.00 uur begonnen de scouts met ruim 20 vrijwilligers, zowel van binnen als van buiten de vereniging met uiteindelijk een geweldig eindresultaat. Zo werden de ramen gelapt, de keuken onder handen genomen, het sanitair gepoetst, het gebouw spinragvrij gemaakt, de bladeren uit de dakgoten verwijderd en de gevel met een hogedrukreiniger schoongespoten. Daarnaast werden onder begeleiding van een deskundige 2 keerwanden geplaatst en de berg aarde naast de containers afgegraven.
Een hele uitdaging, maar met prachtig weer, een goede samenwerken en een gezellige sfeer gingen de vrijwilligers vol enthousiasme voor een schone en veilige speelomgeving voor de scouts. Ook stonden weer andere vrijwilligers klaar voor de koffie, thee en een welverdiende lunch. De jongste leden van de scoutinggroep gingen ondertussen met bezems en vuilniszakken op pad om de omgeving van het clubgebouw en het parkeerterrein van al het afval te ontdoen.
Meer informatie over Scouting JMC is te vinden op de website www.johnmccormick.nl.
Naast het klussen tijdens NLdoet heeft de groeiende Scoutinggroep ook altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste creatieve vrijwilligers bij de verschillende leidingteams.

-advertenties-

-goede doel-