20160426 80757

Dinsdagochtend werden 12 niets vermoedende Zoetermeerders en één oud-Zoetermeerder met verschillende smoezen meegelokt naar het Stadstheater voor de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen. Onderdeel van deze uitreiking is dat de genomineerde zo lang mogelijk in het ongewisse wordt gelaten terwijl zijn of haar omgeving allerlei plannetjes aan het smeden is om deze persoon op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen!

Burgemeester Aptroot begon dinsdagmorgen 26 april zijn speech dan ook met de ‘illusie van het theater’: het is niet altijd wat het lijkt! De Koninklijke Onderscheidingen worden elk jaar uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden in de maatschappij, vooral door vrijwilligerswerk.

Burgemeester Aptroot wendde zich als eerste tot de heer Burgers, die benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Burgers is al 32 jaar voorzitter van Tuinvereniging Seghwaert Zoetermeer en verrichte veel werk bij het verwerven van een vervangende locatie van de vereniging, die in 2014 betrokken werd.

De heer Van den Oever, ruim 30 jaar als penningmeester actief bij dezelfde Tuinvereniging Seghwaert, werd door de burgemeester omschreven als ‘een supervrijwilliger’, die dagelijks in de weer is om alles in orde te maken. De heer Van den Oever werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

20160426 80648 20160426 80751

 

De heer La Croix is een actieve vrijwilliger bij verschillende verenigingen, onder andere werkzaam als chauffeur van de ouderenbus van Palet Welzijn en zeer actief bij atletiekvereniging Ilion. Gedurende 15 jaar gaf hij leiding aan de organisatie van de Klaverbladloop. De heer La Croix werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van Donk is ook een vrijwilliger die sport en enthousiasme hoog in het vaandel heeft staan. Als clubscheidsrechter is hij actief bij ZOVOC, de Zoetermeerse Volleybal Club, maar ook regelmatif te vinden bij de wedstrijden van de NeVoBo, de Nederlandse Volleybal Bond. De heer Van Donk ontving van de NeVoBo al eens de Zilveren Scheidsrechterspeld en werd dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Glasbergen is één van de oudste en trouwste vrijwilligers van de STAK, de Stichting Aktiviteiten Verstandelijk Gehandicapten. Hij hielp onder meer bij het wekelijkse zwemmen en het paardrijden, ook zette hij zich in bij het Sinterklaas- en Kerstfeest en andere activiteiten. Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om de heer Glasbergen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hendriksz zet zich al vanaf 1959 in als vrijwilliger, al meer dan 55 jaar zet hij zich in voor verschillende verenigingen en organisaties, in de sport, bij stichting Pelita en sinds september 2015 neemt hij ook de coördinatie van de Indische Eettafel voor zijn rekening. De heer Hendriksz werd namens de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tussen de uitreikingen door trad een bijzonder koor uit de regio op, het Christelijk Residentie Mannenkoor uit Den Haag. Dit koor was echter niet zomaar gevraagd om juist op te treden tijdens de Zoetermeerse Lintjesregen! Eén van de leden van het koor, de heer Trommel, maakt al sinds 2004 deel uit van het bestuur en vervult met enthousiasme de functie van ‘organisatieman’. Het hele koor zat in het complot om de heer Trommel nietsvermoedend mee te loodsen naar het concert in Zoetermeer! Zijn collega-zangers leek het een geweldig idee om deze voor hem zo eervolle plechtigheid op te luisteren met een optreden. De compleet verraste heer Trommel werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

20160426 80706 20160426 80718

 

Mevrouw Kuitert was lange tijd chauffeur van de ouderenbus van Palet Welzijn. Een lieve, innemende vrouw die houdt van humor en gezelligheid en steevast voor een fijne sfeer zorgde. Mevrouw Kuitert werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Bolkesteijn is al sinds1994 actief bij scoutinggroep Ashanti, waar de Zoetermeerse scouts kunnen rekenen op haar geweldige inzet. ‘Dorin doet wat ze belooft, ze belooft niets wat ze niet waar kan maken.’ Onder haar leiding groeide het ledenaantal van de vereniging en zij trad als coördinator van de gezamenlijke activiteiten van de Zoetermeerse scoutingverenigingen op het Dobbe-eiland tijdens Koningsdag. Voor al deze inzet werd mevrouw Bolkesteijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van der Meer wordt omschreven als ‘een kanjer voor het verenigingswerk die zijn werk zeer serieus uitvoert.’ Maar altijd met een glimlach! De heer Van der Meer is penningmeester van buurtvereniging Seghwaert op Dreef, maar ook vrijwilliger voor diverse andere organisaties zoals de Wassenaarse carnavalsvereniging De Deylknotsen. De heer Van der Meer werd als vrijwilliger in hart en nieren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer De Vries zette zich na zijn pensioen met volle overgave in voor mensen met financiële problemen. Zo ontstond in 2013 het Schuldhulpmaatje-project Zoetermeer en begeleidt hij mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Voor deze belangeloze en vrijwel fulltime inzet werd de heer De Vries benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Graniewski-Wijnands is een zeer ervaren bestuurder met een enorme betrokkenheid mét, en oprechte belangstelling vóór de gezondheidszorg in de Leidse en Zoetermeerse regio. Zij is voorzitter van de stichting Regionale Jeugdtandzorg Zoetermeer, maar daarnaast ook zeer actief in andere functies en organisaties zoals SAFE, de ‘Stichting Anatomy and Function of the Eye’ en stichting ‘Project Samenwerking Oost-Europa’ die zich eveneens richt op onder meer volksgezondheid en thuiszorg. Met name op het gebied van de gezondheidszorg is zij onvermoeibaar. Mevrouw Graniewski-Wijnands werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

20160426 80738 20160426 80748

 

De laatste genomineerde, maar zeker niet de minste was de heer Boelhouwer, eigenlijk woont hij sinds kort in Benthuizen, maar omdat hij zo lang verbonden is geweest aan Zoetermeer, kon hij in deze stad gedecoreerd worden. De heer Boelhouwer is een, ook internationaal, zeer gezaghebbend wetenschapper van de Technische Universiteit Delft, als hoogleraar Housing Systems. Hij richt zich vooral op de wetenschappelijke benadering van de woningmarkt en promoveerde op een proefschrift over de verkoop van sociale huurwoningen. Hij publiceerde tientallen boeken en honderden vakpublicaties en verstaat de kunt om wetenschap zo uit te leggen dat het ook voor leken te begrijpen is.

De heer Boelhouwer is al eerder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn vrijwillige inzet als coach van een basketbalteam. Tijdens de Lintjesregen 2016 stonden echter zijn hoofdactiviteiten centraal en burgemeester Aptroot mocht de heer Boelhouwer uit naam van de Koning bevorderen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Binnenkort zal op onze site ook de film te zien zijn die van de Lintjesregen is gemaakt.

{phocagallery view=category|categoryid=296| imageid=0|limitstart=0|limitcount=200| fontcolor=#B88A00|bgcolor=#C5EFFD |bgcolorhover=0A62A9|imagebgcolor=#FFD24D| bordercolor=transparent|bordercolorhover=#86B300| detail=1|displayname=0|displaydetail=0|displaydownload=0|float=left}

-advertenties-

-goede doel-