Foto lichtjesavond copyOp 18 december was het Lichtjesavond op het Alfrink College. Jaarlijks wordt geld ingezameld voor het goede doel, waarbij de school volledig in kerstsfeer is gehuld. Na de kerstviering, die in de Doortocht plaatsvond, werd het licht vanuit de kerk in een stoet naar het Alfrink College gebracht.

Workshops

Daar startte de ‘Lichtjesavond’. Leerlingen, ouders en docenten hadden allerlei leuke workshops ter beschikking gesteld waar bezoekers, onder wie veel oud-leerlingen, tegen een kleine vergoeding aan deel konden nemen. Daarnaast zorgde de kerstband voor een mooie kerstsfeer met prachtige muziek en werd er op allerlei plaatsen eten en drinken verkocht.

Het Goede Doel

Dit jaar steunt het Alfrink College het Prinses Máxima Centrum door geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van kinderkanker. De Lichtjesavond kreeg een bijzondere lading, omdat op 15 december het enorm verdrietige bericht op school binnenkwam, dat een van de leerlingen, Mario Loutfalla, aan de gevolgen van kanker was overleden. Mario wilde graag dat de Lichtjesavond door zou gaan om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum om andere zieke kinderen te helpen.

De Lichtjesavond werd erg druk bezocht, hetgeen een mooi eerbetoon was aan Mario. In totaal werd er op de avond bijna 10.000 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum. Het Alfrink College zal zich in het voorjaar van 2024 inzetten om dit bedrag te verhogen tijdens de Goede doelendag.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-