Post week van ons waterHet is 'De Week van Ons Water'! Tijdens dit initiatief, ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea, wordt in heel Nederland aandacht besteed aan waterbeheer.

Dit met als voornaamste doel ons water gezond te houden. Deze campagne is begonnen op zaterdag 27 april en eindigt op zondag 12 mei 2024. Ook de Zoetermeerse apotheken doen mee aan de Week van Ons Water.

Goede en veilige medicijnen zijn van levensbelang voor miljoenen Nederlanders, maar er groeit bezorgdheid over de resten ervan in het milieu. Medicijnresten belanden vaak via het riool in oppervlaktewater, maar ook het verkeerd weggooien van medicijnen speelt hierbij een rol. Medicijnresten kunnen een schadelijk effect hebben op waterorganismen en de productie van schoon drinkwater bemoeilijken. Daarom is het belangrijk dat ongebruikte medicijnen worden ingeleverd bij de apotheek, waar ze op een veilige manier worden verwerkt.

Dus: Heb je medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij de apotheek! Hoe lever je medicijnafval in bij de apotheek?

  • Doosjes: lever alleen de strips in, de kartonnen doosjes kunnen bij het oud papier;
  • Flesjes en tubes: verwijder (voor je privacy) het etiket;
  • Gebruikte naalden: altijd in een naaldencontainer.

Voor meer informatie over het inleveren van medicijnresten, ga naar: https://apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/medicijnen-actualiteit/medicijnafval-niet-weggooien-maar-inleveren.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-