Japan fotoHet Alfrink College is met een kleine groep leerlingen op uitwisseling in Japan geweest. Deze bijzondere samenwerking met een plaatselijke school nabij Tokio vond plaats in het kader van het UNESCO-partnerschap.

Acht leerlingen zijn elf dagen lang ondergedompeld in Japanse cultuur. Zo hebben ze in Tokio in gastgezinnen geslapen en ook in een heel oude, traditionele dojo met een tatami (een vloer van rijstmatten) op een futon (slaapmat) op de grond.
De groep heeft heel veel geleerd over interculturaliteit, internationale communicatie en over de Japanse cultuur. Bij bezoeken aan verschillende tempels (van verschillende religies) hebben zij geleerd over rituelen en gebruiken en hoe die nog steeds een grote rol spelen in de hedendaagse Japanse samenleving. Zij hebben zich kunnen verdiepen in de Japanse cultuur met lessen over traditionele dans, oude Japanse instrumenten en kalligrafie. Dit alles maakte de reis tot een heel bijzondere ervaring. Later dit schooljaar komt een Japanse delegatie naar het Alfrink College.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-