WolkjeNu het mooie zomerweer ons even in de steek laat, kan het lastig zijn om kinderen bezig te houden. Alle leuke buitenactiviteiten moeten plaats maken voor activiteiten die binnen plaatsvinden, maar dat zijn er meer dan je zou denken. En dat kan ook zonder schermpjes.

Een greep uit leuke dingen die je met kinderen kunt doen als het regent, uiteraard is een en ander een beetje afhankelijk van de leeftijd.

Een filmmarathon organiseren: kies alle lievelingsfilms uit, sla voldoende cola en chips in, installeer je op de bank of op een kleedje op de grond en kijk eindeloos naar de leukste films.

Knutselen: ieder kind houdt er van. Wees creatief met vingerverf, gebruik je handen en voeten als kwast; print wat mooie kleurplaten uit en kleur ze in; bak koekjes en versier ze met alle mogelijke decoraties die je gewoon in de supermarkt kunt kopen; zaai plantzaadjes in lege eierdoosjes, gevuld met aarde en kijk wat er na verloop van tijd uit opkomt.

Binnen picknicken: tafel en stoelen aan de kant, leg een deken op de grond en picknick eens gezellig binnen. Maak samen met de kinderen lekkere belegde broodjes, slaatjes, kannen limonade en cupcakes als zoete afsluiting. Zelfgebakken en gedecoreerd, vanzelfsprekend.

Een karaokefeestje: zet een Spotify list op of kijk op YouTube. Daar zijn talloze liedjes met bijbehorende songteksten te vinden. Gebruik een afwasborstel als microfoon.

Kook en bak je eigen maaltijd. Kinderen vinden het vaak geweldig om in de keuken te staan en zelf dingen klaar te maken. Dat hoeven echt niet altijd pannenkoeken te zijn. Pizza’s, pastagerechten en ovenschotels zijn niet moeilijk te maken en bij veel kinderen favoriet.

Zo zie je dat iets met je kind doen niet altijd duur hoeft te zijn. Al deze activiteiten zijn superleuk en doe je samen met je kind(eren). En als de zon weer gaat schijnen: hup naar buiten!

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-