20140426 15305De jaarlijkse Taptoe in Zoetermeer wordt dit jaar weer op Koningsdag gehouden, voor de 34e maal. Aan het eind van Koningsdag, als de kleedjes op de Markt weer zijn opgeruimd, wordt het plein snel ingericht voor de taptoekorpsen die er met hun optreden een waar spektakel van maken.

 

De taptoe is uitgegroeid naar een evenement waar door de inwoners van Zoetermeer elk jaar weer reikhalzend naar uitgekeken wordt. Organisator Harpe Davids Zoetermeer heeft ook dit jaar een indrukwekkende lijst met optredende korpsen opgesteld. Een aantal van hen zijn al vaker te gast geweest in Zoetermeer, zoals Forum Hadriani Voorburg, Metro Scheveningen en Tamarco Leiderdorp. Ook zullen Adest Musica Sassenheim en Jong Holland Zwijndrecht optreden. Harpe Davids zelf zal met maar liefst 3 groepen optreden op de taptoe: Harpe Davids Indoor Percussion Zoetermeer, Passie Cadets en Harpe Davids Unlimited.

Forum Hadriani Drumfanfare 13april2019 109De taptoe vindt ’s avonds plaats op de Markt. Het showaspect staat centraal. Een Taptoe wordt geopend met een openingsfanfare en sluit af met een traditionele finale. Tussen die twee vaste onderdelen wordt een gevarieerd programma gebracht. De doelgroep bestaat uit liefhebbers van mars- en showmuziek binnen en buiten Zoetermeer.
De taptoe is gratis toegankelijk. Het evenement wordt ondersteund door de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818, Fortune en Maakt Kwaliteit Gordijnprodukties. Aan de Dobbe zijde wordt een tribune geplaatst. Aan de resterende zijdes zijn staanplaatsen. 


De Taptoe Zoetermeer start op donderdag 27 april om 20.00 uur en zal duren tot ongeveer 22.30 uur.

Het hele programma voor Koningsdag kun je hier vinden: Het-hele-programma-voor-Koningsdag

-advertenties-

-goede doel-