Donderdag 22 december geeft het Zoetermeers Mannenkoor om 20:00 uur na twee jaar afwezigheid weer een traditioneel kerstconcert in de H. Nicolaaskerk aan de Dorpstraat 26. Het bijzondere van dit jaar is dat er sprake is van een jubileumconcert. Er wordt flink uitgepakt met diverse solisten.

Jubilerend mannenkoor

ZMK Kerst copyVanaf de oprichting  in 1981 is er  ieder jaar een kerstconcert gegeven met uitzondering van de twee laatste jaren in verband met Corona. In 2021 bestond het mannenkoor dus 40 jaar. Een in 2021 gepland groots jubileumconcert in het Stadstheater kon vanwege Corona helaas niet doorgaan. Daarom wordt het kerstconcert als een jubileumconcert beschouwd en wordt flink uitgepakt uit met prachtige harpmuziek van stadsgenote Sophie van Dijk en zal de tenorstem van Walther Deubel zeker weer achterin de kerk te horen zal zijn. Daarnaast zorgt Mick van Dormolen met de doedelzak voor een bijzondere sfeer en neemt de Intrada voor zijn rekening met Amazing Grace.

Het koor staat ook dit jaar onder leiding van Steven van Wieren en de begeleiding op de piano wordt dit jaar verzorgd door Arnoud de Groen.

Traditionele kerstliederen

Er staan traditionele kerstliederen op het programma zoals: ‘Komt allen tezamen, Midden in de winternacht, Stille Nacht, O du frohliche, Es ist ein Ros entsprungen en The First Nowell’. Maar ook moderne en vrolijke kerstliederen als: ‘The little drummer boy/Peace on earth van Crosby en Bowie’. White Christmas en Jingle Bells komen ook  aan bod. De liederen: ‘How Great Thou Art en Cantique de Noël’, worden samen  gezongen met Walther Deubel. Geeindigd zal worden met het bekende  Auld Lang Syne (met doedelzak). 

Omdat  er tijdens de recente ledenwerfactie 10 nieuwe koorleden erbij zijn gekomen zal de koorklank nog indrukwekkender zijn dan anders. Kaarten kunnen worden besteld via de website van het Zoetermeers Mannenkoor of bij een koorlid dat u kent.  De kosten bedragen 15 euro per persoon inclusief een consumptie.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-