20220409 29909

Voorzitter Gemma Smid geeft de duurzaamheidswensen aan politieke partijen


De Duurzaamheidsoptocht trok zaterdag 9 april veel aandacht in de Dorpsstraat en het Stadshart. Een bont uitgedoste stoet, met figuren als Moeder Aarde, de afvalbutlers en muzikanten liep door de straten, vergezeld door vele organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

 20220409 29912  20220409 29917


Veel mensen wisten niet direct wat de bedoeling was van de stoet. Maar al gauw maakten de organisaties die meeliepen en folders uitdeelden duidelijk: dit gaat over het belang van duurzaamheid. Alle organisaties die meeliepen, zoals de Hof van Seghwaert, DEZO zonnepanelen, GreenTeam Zoetermeer en Zoetermeer4globalgoals zetten zich in voor duurzaamheid. Of dit nu gaat om gezond en duurzaam voedsel, zonnepanelen of het bewust worden van de effecten van duurzame oplossingen: Samen op weg naar een duurzamer Zoetermeer.

20220409 29930   20220409 29942

 

Op het Stadhuisplein reikte Gemma Simd, voorzitter van DuurSamen Zoetermeer, de duurzaamheidswensen uit aan politieke partijen. De wensen, verzameld onder de deelnemende organisaties en burgers van Zoetermeer, zijn heel divers en geven aan dat duurzaamheid in alle onderdelen van de samenleving belangrijk is. Zo zijn er wensen op het gebied van lokaal voedsel en diversiteit, bijvoorbeeld door het planten van verschillende rassen fruitbomen. Het plaatsen van zonnepanelen op alle platte daken van de stad is een wens om de energiebehoefte meer in balans te brengen, minder verpakkingsmateriaal zodat er minder afval wordt geproduceerd of meer elektrische auto's om de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen. De wensen zullen op een later moment ook aan de gemeenteraad gepresenteerd worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-