go sharingSinds enige tijd rijden er ook in Zoetermeer elektrische deelscooters rond. Deze scooters betaal je per gebruik en worden door de hele stad heen gestald. Zoetermeer gaat de Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV) aanpassen om overlast door de scooters te voorkomen en aan te pakken.

Binnen de huidige regelgeving kunnen geen eisen worden gesteld aan aanbieders van deelscooters. De exploitant van de deelscooters had dus ook geen vergunning nodig. Op vragen van de PdvZ-fractie meldt wethouder Rosier dat dit binnenkort aangepast wordt en er een vergunningsplicht gaat gelden voor aanbieders van deelscooters.

Er zijn al wel afspraken gemaakt door de gemeente met de exploitant Go Sharing van de deelscooters. Zo moet Go Sharing ervoor zorgen dat een scooter niet langer dan 7 dagen op eenzelfde locatie staat en dat scooters die overlast veroorzaken binnen 48 uur worden verplaatst of opgehaald.
Op dit moment zijn er 50 deelscooters in Zoetermeer. Er wordt nog onderzocht wat het maximum aantal scooters voor Zoetermeer moet worden.

Lees ook: Deelscooters-rijden-in-Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-