sh Stadhuis Forum 1Het is op het Stadhuis extra druk aan de balies met mensen die een paspoort aanvragen. De servicenorm van de gemeente is dat iemand binnen twee weken een afspraak kan inplannen voor het aanvragen of verlengen van een reisdocument, maar dat wordt nu niet altijd gehaald.

Dit komt voor een deel door de paspoortpiek. Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig. Daarvóór was de geldigheidsduur van deze documenten 5 jaar. Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid verlopen in 2024, is er vanaf dit jaar een stijging in het aantal aanvragen. Daarnaast merken gemeentes altijd een stijging in het aantal aanvragen in het voorjaar, als mensen zich voorbereiden op de zomervakantie.

De gemeente Zoetermeer heeft maatregelen getroffen om de drukte bij de balies te verminderen. Zo zijn er meer balies gecreëerd, is er tijdelijk extra personeel aangetrokken en is er, vanaf 1 juni, een extra openstelling op maandag. Ondanks deze maatregelen duurt het anderhalve week langer om een paspoort aan te vragen. Na de aanvraag op het Stadhuis moet ook weer gewacht worden op een afspraak om het paspoort op te halen. Het is dus zeker verstandig om op tijd te beginnen met het aanvragen van je reisdocumenten voor je zomervakantie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-