20200626_19144.JPGSweet Lake Wellness en de gemeente hebben afgesproken dat het buitenbad in het Van Tuyllpark nog twee zomers open gaat, dit jaar en in 2022. Daarna moet het nieuw te bouwen zwembad van de gemeente open zijn en vervalt de erfpachtplicht voor SLW.


In ruil voor de belofte dat de verplichting om 8 weken in de zomer open te gaan, heeft Sweet Lake Wellness de toegangsprijzen voor het buiten zwemmen aangepast. Wethouder Ter Laak is in gesprek gegaan met SLW om afspraken te maken over de hoogte van de toegangstarieven voor de komende twee jaar. Afgelopen jaar was de toegangsprijs voor het zwembad €10,- per persoon, een dusdanig hoog tarief te hanteren dat er nauwelijks gebruik werd gemaakt van het zwembad. Na de gesprekken is Sweet Lake Wellness bereid om dit tarief te laten zakken naar een meer marktconform bedrag van € 6,-, mits de openingsverplichting over twee jaar vervalt.

De gemeente heeft wel als voorbehoud opgenomen dat als het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark in 2023 nog niet open kan, Sweet Lake Wellness nóg een jaar buiten zwemmen mogelijk zal moeten maken. Het toegangstarief van € 6,- zal blijven gelden tot het moment van ingebruikname van het nieuwe zwembad.


Erfpachtakte

Bij de verkoop van het zwembad Het Keerpunt in 2013 is het buitenterrein rond het zwembad in erfpacht uitgegeven aan Sweet Lake Wellness. In de erfpachtakte is destijds in artikel 11 vastgelegd dat SLW het buitenbad op het terrein, in de zomer openstelt voor publiek (8 weken per jaar).
Hierover is in de loop der jaren veel discussie geweest. In 2019 waren de zwembaden niet op tijd gereed voor openstelling en in de zomer van 2020 bleek Sweet Lake Wellness een dusdanig hoog toegangstarief te hanteren dat er nauwelijks gebruik werd gemaakt van het zwembad. Daarbij waren er amper voorzieningen als kleedruimten en toiletten aanwezig.

Lees ook: Buitenbad-sweet-lake-wellness-deze-zomer-weer-open

-advertenties-

-goede doel-