20200718 19458Het buitenbad van Sweet Lake Wellness in het Van Tuyllpark zal ook deze zomer weer open gaan. Mensen die met de warmte nu op zoek willen naar verkoeling moeten echter nog even geduld hebben, de opening is pas gepland voor half juli.

Bij de verkoop van zwembad Het Keerpunt is bedongen dat het buitenzwembad elke zomer acht weken open zou zijn voor de inwoners van Zoetermeer. Nieuwsblad AD schrijft dat het buitenbad van 17 juli tot 4 september geopend zal zijn. De gemeente Zoetermeer kon nog geen toelichting geven op deze openingsduur van 7 in plaats van de afgesproken 8 weken.

Hoge toegangsprijs

Veel Zoetermeerders klaagden vorig jaar dat het buitenbad veel te duur was. Alle bezoekers, ongeacht leeftijd, betaalden 10 euro toegangsprijs. Dat vonden de meeste bezoekers te veel, ook omdat er, behalve het zwemwater, weinig tot geen andere faciliteiten waren. Voor toiletgebruik waren er dixies geplaatst, maar er was geen kleedruimte, geen douches, geen horeca en ook nauwelijks plek om de handdoek neer te leggen en te zonnen ná het zwemmen. De drie zwembaden, een peuterbad, spiegelbad en groter fonteinbad (nog zonder fontein), liggen in een bouwterrein omdat het saunacomplex Sweet Lake Wellness nog gebouwd moet worden.
Dit jaar wordt de toegangsprijs echter verlaagd naar 6 euro. Het is nog niet bekend of houders van de Zoetermeerpas korting krijgen op het toegangskaartje.

 

2019220 recreatiebaden 01Nieuwe zwembad

Het nieuwe zwembad van Zoetermeer laat nog even op zich wachten. Het zwembad, dat ook gebouwd zal worden in het Van Tuyllpark, wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2023. Voor de bouw van het nieuwe zwembad werd in april dit jaar de bouwovereenkomst getekend door Tom Haagmans van Vaessen B.V. Na de zomer wil Vaessen gaan starten met het bouwen van het zwembad, waarin grote binnen- en buitenbaden zullen komen.

Lees ook:

Bouwovereenkomst-zwembad-van-tuyllpark-ondertekend

september-2020/definitief-ontwerp-zwembad-van-tuyllpark

juli-2020/forse-prijs-voor-zwemmen-bij-bouwplaats

-advertenties-

-goede doel-