20210611 24502KC De Touwladder is helemaal klaar met de hondenpoep op het veldje voor de school. De kinderen spelen en voetballen graag op het veldje tijdens de pauzes, maar ergeren zich aan de hondenpoep op het veld en kwamen in actie.

20210611 24494Leerlingen van KC De Touwladder maken zich al jaren hard om de hondenpoep op het veld naast onze school tegen te gaan. Borden die de gemeente had geplaatst werden enkele weken gestolen. De kinderen lieten het er niet bij zitten en gingen aan de slag om zelf borden te maken en zo het veld schoon te houden. Zij ontwierpen en schilderen zelf de borden en werden door de gemeente geholpen om deze goed in het zicht te plaatsen.

Burgemeester Bezuijen kwam vrijdagochtend langs om het resultaat te bewonderen en met de kinderen te praten. De kinderen wilden graag weten hoe het is, om burgemeester te zijn. Bezuijen: “Het is gewoon heel erg leuk om burgemeester te zijn! Een burgemeester doet heel veel verschillende dingen, zoals met de gemeenteraad praten en spannende dingen zoals beslissingen over de veiligheid van de stad. Maar ook heel leuke dingen zoals op een school langs gaan!”

 20210611 24486  20210611 24526

 

Bezuijen bewonderde de borden die de kinderen zelf hadden gemaakt en deed graag mee met een potje voetbal op het schone veld. Ook in ‘balletje hooghouden’ scoorde de Zoetermeerse burgemeester veel bewondering van de kinderen. “Ik heb heel veel gevoetbald vroeger, op amateurniveau, maar dat verleer je niet meer!”, aldus Michel Bezuijen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-