Hulpstichtingen, zoals Stichting Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart, vielen tot nu toe buiten alle coronaregels. Hun roep om hulp is gehoord door de Zoetermeerse wethouders, die samen met de stichtingen nu kijken wat er mogelijk is.


SIEM maaltijdenBrenda Hartgring, Stichting Iedereen Een Maaltijd: “Na mijn vraag om hulp kreeg ik contact met wethouder Ingeborg ter Laak en zij wees mij op een mogelijkheid om een aanvraag te doen voor huurcompensatie, uit het corona-noodfonds. Dat heb ik nu aangevraagd, ik hoop dat zij ons kunnen helpen!”
Stichtingen vallen in eerste instantie buiten de boot voor noodsteun, omdat ze geen bedrijf zijn en meestal ook geen werknemers in dienst hebben. “Maar al onze vaste lasten lopen wel gewoon door!”, vertelt Brenda, “Ik moet elke maand de huur betalen en als er niets meer binnen komt uit de verkoop van maaltijden en de lunchroom dan weet ik echt niet waar ik dat vandaan moet halen. Wij draaien al jaren zelfstandig en zonder steun, maar als we nu geen hulp krijgen, overleven we het niet!”

 

SIEM

Stichting Iedereen Een Maaltijd (SIEM) verzorgt maaltijden voor mensen die zelf niet de middelen hebben om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zij werken vanuit een grote keuken en lunchroom in het Woonhart. De keuken mag nog wel open blijven, maar de lunchroom is dicht door de lockdown.
Wethouder ter Laak: “Dit zijn hele goede burgerinitiatieven van mensen om de stad vooruit te helpen. We moeten er alles aan doen om elkaar te steunen en helpen om dit door te komen."

 

Jongerenproject

Ook via een andere weg gloort er hoop voor Stichting Iedereen Een Maaltijd. Via wethouder Groeneveld hoorde Brenda van de mogelijkheid om van het Rijk een subsidie te krijgen om jongeren in deze coronatijd een goede tijdsbesteding te geven. Brenda: “Dit zou alleen maar winnaars opleveren: de jongeren kunnen hier in kleine groepjes leren koken en hebben een zinvolle besteding, de maaltijden die zij maken worden naar ouderen gebracht die daar ook heel blij mee zijn en onze stichting kan dan blijven bestaan! Ik hoop echt dat we hiervoor in aanmerking komen, dat zou, samen met de huursteun, onze redding zijn!”

Lees ook: Hulpstichtingen-staan-op-omvallen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-