bouwafval in wijkDe aannemer die voor De Goede Woning bij het Fivelingo in Meerzicht rondzwervend afval in de wijk veroorzaakt, moet dit zelf opruimen. Op antwoorden op vragen van GroenLinks antwoordt wethouder Paalvast dat met de aannemer is afgesproken dat hij het afval zelf, handmatig, opruimt.

bouwafval in wijk2Het afval wordt veroorzaakt door het op maat zagen van kunststof blokken om woningen beter te isoleren. Dit ‘zaagsel’ is van kunststof en waait door de hele wijk. De aannemer heeft toegezegd ook het afval in voor- en achtertuinen van bewoners handmatig te verwijderen.


Voor alle bouwprojecten geldt dat (bouw)afval op de bouwplaats moet blijven. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van hekken en netten op de plaats waar de kunststoffen delen worden gezaagd. Zo blijft het afval binnen een bepaald gebied en kan dit aan het einde van elke dag worden opgeruimd. Wanneer dit onverhoopt niet het geval is, dan is de aannemer verantwoordelijk voor de verwijdering van het (bouw)afval buiten de bouwplaats.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-