april

 • Schaak. Mat! Hoogovens 1943-44 en 1946

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Hoogovens 1943-44 en 1946 

 • Denksport met Bram: RBK met Slavenburg in 1967-68

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: RBK met Slavenburg in 1967-68 landskampioen. 

 • Fotowedstrijd Groene Cirkel Bijenlandschap 2021

  fotowedstrijd 4Voor het zesde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 10 mei tot en met 9 juni kan iedereen weer mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: De watertoren

  Watertoren 2014 2De geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: de watertoren.

 • Focus Fietsersbond op veiligheid

  fietsenDe focus van de Fietsersbond afd. Zoetermeer ligt komende tijd op de veiligheid. Uit een onlangs gehouden enquête van de Fietsersbond in onze stad kwamen verschillende punten naar voren met betrekking tot de veiligheid van fietsers.

 • Aannemer moet bouwafval zelf opruimen

  bouwafval in wijkDe aannemer die voor De Goede Woning bij het Fivelingo in Meerzicht rondzwervend afval in de wijk veroorzaakt, moet dit zelf opruimen. Op antwoorden op vragen van GroenLinks antwoordt wethouder Paalvast dat met de aannemer is afgesproken dat hij het afval zelf, handmatig, opruimt.

 • 200.000ste coronavaccinatie in Silverdome

  20210430 23910De 200.000ste coronavaccinatie van regio Haaglanden werd vandaag gegeven in Silverdome. Kees Omtzigt (68 jaar) was blij de vaccinatie te ontvangen, zijn vrouw was gisteren al geprikt. “Het is een hele geruststelling dat we nu gevaccineerd zijn, dit biedt weer uitzicht op het normale leven.”

 • Extra geld voor scholen

  class 5982708 1920Er komt vanuit het Rijk extra geld voor scholen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De scholen hebben tijdens de lockdown zo goed mogelijk geprobeerd de leerlingen op te vangen en digitaal te begeleiden, maar konden niet voorkomen dat er toch achterstanden ontstonden.

 • Kwartet aan overtredingen scooterrijder

  4bekeuringenEen 16-jarige jongen uit Zoetermeer heeft het wel erg bont gemaakt in de nacht van 30 april. Hij werd door de politie aangehouden op de Verdirode in Buytenwegh voor vier overtredingen en moest mee naar het bureau.

 • Knutselen en coaching bij het Happiness atelier

  happinessSinds begin deze maand is het Happiness Atelier gestart aan de Voorweg, onder het dak van de Boerderij van Stichting Eigen Wij. Het Atelier biedt naast knutselworkshop voor kinderen, ook creatieve coaching voor oudere kinderen en ouders die vastgelopen zijn.

 • Herdenking 4 mei in Zoetermeer

  4 mei herdenking oud kerk2Door de coronamaatregelen verloopt de herdenking op 4 mei 2021 bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark anders dan andere jaren. De gebruikelijke herdenking met voorafgaand de stille tocht zal dit jaar wederom niet plaatsvinden door de coronamaatregelen.

 • FC Zoetermeer presenteert nieuwe selectiespelers

  yousef en job copyDe aankondiging van een nieuw O23 team als 2e team onder Zaterdag 1 en de ambitie die FC Zoetermeer heeft om binnen 5 jaar een stabiele 2e klasser te zijn, begint zijn vruchten af te werpen met de komst van twee selectiespelers, Yousef Mohamed en Jop van Uffelen.

 • Succesvol WK voor Zoetermeerse I-Karateka

  image001 copyZondag 25 april 2021 vond de 1st Online Inclusive World Championship I-Karate Global plaats. Zes Nederlandse I-karateka waaronder twee Zoetermeerse deelnemers, namen hieraan deel en behaalden prachtige resultaten. De sporters namen maar liefst 5 medailles en een 8ste plaats mee naar huis.

 • Dans in actie

  stijldansenDansscholen in Nederland komen in actie. Ook Zoetermeer danst vandaag, 29 april, mee op de Internationale dag van de dans. Dansschool Jessica Dansen roept al haar leden en alle andere dansliefhebbers op om mee te dansen.

 • Phemia de Boer krijgt lintje

  phemiaSport- en beweegdocente Phemia de Boer is haar hele leven actief in de sport. Bij Pro Patria heeft zij vele evenementen georganiseerd en vooral de Jazzdance heeft haar hart gestolen. De Zoetermeerse danslerares kreeg een Lintje in haar woonplaats Alphen aan den Rijn. 

 • Nieuwe pastoor H.Nicolaasparochie

  foto Ad van der HelmPer 1 mei wordt Pastoor Ad van der Helm eindverantwoordelijk voor de Nicolaasparochie in Zoetermeer, naast zijn andere taken. Van der Helm is nu lid van het pastorale team in Den Haagen heeft inmiddels kennis gemaakt met het Pastoraal Team en het parochiebestuur.

 • Nieuw samenwerkingsverband: inZet

  inzetVanaf 1 mei start inZet, een nieuw samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer. inZet is een samenwerkingsverband tussen negen zorg- en welzijnsaanbieders in Zoetermeer, voor alle hulpvragen over ondersteuning, welzijn of opvoeden.

 • Livestream Dirk Scheele en Telekids op 5 mei

  Persbericht Dirk ScheeleDit jaar maakt organisator Netwerk Zoetermeer samen met vele partners uit de stad verschillende livestreams om met elkaar Bevrijdingsdag te vieren. Speciaal voor de kids is er in de middag een te gekke livestream met Dirk Scheele vanuit het Stadstheater.

 • Zoetermeerse terrassen weer open

  20210428 23885De Zoetermeerse terrassen zijn vanaf vandaag, 12 uur, weer geopend voor een drankje en een hapje. De eerste mensen stonden al voor 12 uur te wachten om snel een plekje te zoeken en de terrassen op het Stadhuisplein liepen al snel vol.

 • Stage Kitchen & Café trakteert bij heropening

  Afbeelding Persbericht heropening STAGERestaurant STAGE kitchen & café, gelieerd aan het Stadstheater, mag vandaag na lange tijd het terras weer open stellen. Vanaf woensdag 28 april reikt het restaurant iedere dag aan haar gasten één gouden vork uit. Bij het ontvangen van de gouden vork, trakteert STAGE op het bestelde gerecht.

-advertenties-

-goede doel-