Alle activiteiten in Zoetermeer in de kerstvakantie

 De hele kerstvakantie te zien en te doen:

zondag 24 december t/m zo 8 januari 2017

Kwadrant Theater -Greg en Baud Producties

elf plaatjeELF De Musical


In de kerstvakantie van 2016 speelt Greg & Baud Productions een primeur met een unieke opvoering van Elf De Musical. Niet alleen wordt de musical weer op geheel eigen wijze opgevoerd , maar bovendien is deze musical voor het eerst in Nederland te zien. In een divers samengestelde cast zullen de acteurs en actrices het verhaal van Buddy en zijn kerstverhaal in het Kwadrant Theater opvoeren.

In het verhaal, naar de gelijknamige film, volgen we Buddy, een man die door elfen is geadopteerd, op humoristische wijze. Als hij van de kerstman te horen krijgt dat hij eigenlijk geen elf is, maar een mens, begeeft Buddy zich naar zijn natuurlijke vader in New York. Al snel blijkt dat Buddy zo’n grote stad bepaald niet gewend is. Iedereen vindt hem maar vreemd en zelf valt hij ook van de ene in de andere verbazing...


Verkoopprijs € 16,50, tickets te bestellen via: http://greg-baud.nl/index.php/gb-tickets.html

 hele vakantie Doe in de Kerstvakantie de KidsQuest!

KidsQuestHet Stadsmuseum Zoetermeer heeft een nieuwe tentoonstelling: Terugblikken en Vooruit kijken’. In de tentoonstelling kunnen kinderen t/m 12 jaar gratis de KidsQuest doen: een speurtocht in en over de tentoonstelling. Er is onder andere een mini-escaperoom met echte spionnenvoorwerpen, dingen van een echte ridder en een tienerkamer van vroeger te zien. Ook kun je 3-D-Memory spelen.

In het Stadsmuseum is een leuke tentoonstelling: ‘Terugblikken en Vooruitkijken’. Het zijn eigenlijk vijf mini-tentoonstellingen ineen. Het museum gaat in 2018 verhuizen naar het Stadshart. De tentoonstelling is vast een voorproefje. Via de KidsQuest vragen we om de mening van kinderen. Wat is leuk en moet blijven en wat niet? Ook voor ouders en begeleiders is de tentoonstelling een ware ontdekkingstocht. De entree van het museum en de KidsQuest zijn voor kinderen t/m 12 jaar gratis.

Het museum is geopend van di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00, maar gesloten op beide kerstdagen en nieuwjaarsdag.

 24 dec- 8 jan

Ga mee met Rico op expeditie naar de Noordpool in het Silverdome

ricoVoor de kerstvakantie staan er veel spannende activiteiten op het programma in het Silverdome. Ga mee met Rico op expeditie naar de Noordpool en ontdek van alles over de Noordpool. Het programma staat vol met leuke activiteiten en elke dag biedt een andere vereniging een clinic aan op de halve ijshockeybaan.

Iedere dag zit vol met leuke activiteiten zoals de ijsdisco, de kerstrace of ga op de foto met Rico.

Het programma begint om 10.00u en duurt tot 17:30u.             Voor meer info en het volledige programma ga je naar www.silverdome.nl

27 dec - 8 jan

IJsfeest op speelboerderij Het Buitenbeest

Lekker buiten in het winterzonnetje voetballen, fetsen, meedoen met Spel van de dag, spelen in de natuurspeeltuin, de dieren op de boerderij een extra knuffeltje geven, ‘s middags schaatsen op de indoor schaatsbaan, om daarna binnen in het activiteitencentrum naar de flm van de dag te kijken en creatief bezig te zijn: dat is het ‘ijsfeest’ in de kerstvakantie op speelboerderij Het Buitenbeest!

Elke dag is er een andere activiteit en een film van de dag!

   
dinsdag 27 december t/m donderdag 29 december en van woensdag 4 t/m woensdag 6 januari.

Dagje boerderij op speelboerderij Het Buitenbeest

mz-boerderij-buitenbeest-lammetjesIn de kerstvakantie kun je van 10.30 tot 16.00 uur meedoen met een dagje boerderij van dinsdag 27 december t/m donderdag 29 december en van woensdag 4 t/m woensdag 6 januari.

Met een echte boerenoverall en klompen aan, ga je samen met de boer de stallen uitmesten, de koeien en geiten hooi brengen, konijnen verzorgen, de kippen graan geven en eieren rapen. Tussen de middag mag je aanschuiven aan de boerentafel voor een heerlijke biologische lunch. In het activiteitencentrum en de natuurspeelplek kun je lekker buiten spelen.

Ben je 6 jaar of ouder? Geef je dan telefonisch op via Het Buitenbeest, telefoon 079 352 0624. De kosten zijn € 12,50. Het geldbedrag moet je meenemen als je komt. Heb je een ZoetermeerPas dan is het gratis. Neem je ZoetermeerPas mee want die moet je laten zien!

 

Boerenwerkzaamheden op de stadsboerderijen

Ook op stadsboerderijen De Weidemolen en De Balijhoeve kun je terecht in de vakantie voor een dagje boerderij. Hokken schoon maken, dieren voeren en verzorgen: de boerenwerkzaamheden gaan in de kerstvakantie op de stadsboerderijen gewoon door. Trek je laarzen of oude schoenen aan en kom heerlijk over het boerenerf struinen, de dieren een extra knuffeltje geven, je lievelingskonijn of die ene leuke geit voeren.

 

Boerderijen in de kerstvakantie

De stadsboerderijen en de speelboerderij zijn in de kerstvakantie van maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur open. Ze zijn gesloten op eerste en tweede kerstdag (25 en 26 december) en nieuwjaarsdag (1 januari).

 

Activiteiten per dag

zaterdag 24 december

Kerst decoratie1Kerststukje maken

Heb jij weleens een kerststukje gemaakt van alleen maar natuurlijke materialen? Kom zaterdag 24 december, tussen 14.00 tot 16.00 uur, naar speelboerderij Het Buitenbeest. Je gaat aan de slag met dennenappels, klei, boomschijfjes en takjes van naaldhout. We gebruiken geen verf, kunststof of andere chemische materialen. De activiteit is gratis.

woensdag 28 december

Knutselen op De Weidemolen

Hou je van dieren en knutselen? Dan ben je op woensdag 28 december en woensdag 4 januari, van 10.00 tot 16.00 uur, op De Weidemolen aan het juiste adres. Woensdag 28 december staat er ’s morgens een nieuwjaarskaart en ’s middags een nieuwjaarkroon maken op het programma.

Donderdag 29 december

Oliebollenbal bij Speelmeer

OliebollenKerst is natuurlijk heel gezellig, maar het feest is dan nog niet voorbij. Oud en Nieuw komt eraan: vaarwel 2016, welkom 2017! Het nieuwe jaar wordt natuurlijk een heel goed jaar en dat vieren we alvast bij Speelmeer. Kom in beweging, ontmoet, of maak vriendjes en vriendinnetjes om lekker te spelen, te sporten, te zwemmen, te knutselen en een workshop te volgen. Maar er ligt ook een schaatsbaantje en er is een Kidzzz disco. Zo rol je vanzelf het nieuwe jaar binnen. En de oliebollen? Die zijn we niet vergeten. Er staat een oliebollenkraam waar jij gratis een oliebol kunt halen en een beker warme chocolademelk. Daar word je toch helemaal warm van. Kom ook en beleef een superdag!

Speelmeer is voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Sportcentrum De Veur aan de Prismalaan 40. Donderdag 29 december 2016, van 10.00 tot 16.00 uur. Kinderen met een ZoetermeerPas kunnen op vertoon van de pas Speelmeer gratis bezoeken. De toegang is voor kinderen € 3,10.

 1 januari 2017

Nieuwjaarsduik Noord Aa

20140101-8835Voor het zesde jaar organiseert de gemeente Zoetermeer in samenwerking met het Rode Kruis, ZFM en de Zoetermeerse Reddingsbrigade de traditionele Nieuwjaarsduik bij het Noord Aa. Het startschot klinkt om 13.00 uur. Er zijn prijzen beschikbaar voor de club met de meeste deelnemers en voor de meest ludiek verklede duik(st)er.

Ook toeschouwers van dit grootse en unieke feest waarbij veel helden het koude water trotseren zijn van harte welkom.

Opgeven voor de Nieuwjaarsduik kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen kan zich na afloop opwarmen aan heerlijke erwtensoep en warme chocolademelk.

woensdag 4 januari

Knutselen op De Weidemolen

Hou je van dieren en knutselen? Dan ben je op woensdag 4 januari, van 10.00 tot 16.00 uur, op De Weidemolen aan het juiste adres. Woensdag 4 januari kun je ‘s morgens een vogelhuisje maken en ’s middags vogelvoerfguren knutselen.

4 en 7 januari Kindertheater op Boerderij 't Geertje

Gertje Kriekje4 en 7 januari is er een leuke kindertheatervoorstelling op Boerderij 't Geertje, die tijdens de kerst en de dagen daarna prachtig sfeervol versierd is. Deepdeep kindertheater verzorgt de leuke voorstelling: ’n Bijzonder Nieuwjaar.
Boerin Stephanie en Boerin Karin hebben een feestje georganiseerd en daar horen natuurlijk verrassingen bij, maar ja, wat doe je als het niet gaat zoals je wilt? En Gertje het Geitje... die is Kriekje kwijt... waar zou het kippetje kunnen zijn? Wat is er toch aan de hand allemaal?
De kinderen mogen meehelpen, meedenken, meedoen en ook meezingen.
Geschikt voor kinderen tussen 2-8 jaar.

De voorstellingen vinden plaats in het achterste gedeelte van het boerderijrestaurant. Aanvang 10.30/12.00/13.30/15.00 De kaartverkoop wordt geregeld in de Landwinkel. Wil je zeker zijn van een plekje dan kun je alvast reserveren via http://www.deepdeep.nl/evenementen/

vrijdag 6 januari

Nieuwjaarsdiner bij speelboerderij Het Buitenbeest
Om 2017 feestelijk in te luiden organiseert speelboerderij Het Buitenbeest op vrijdag 6 januari een ‘nieuwjaarsdiner.’ Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Dan ben je van 18.30 tot 21.00 uur van harte welkom. Trek nog één keer je mooiste kleren aan en neem plaats aan de mooi gedekte tafel! Je gaat in groepjes gezellig gourmetten.

Schrijf je snel in want vol is vol! De entree bedraagt € 3,00 per kind. Let op: inschrijven is verplicht! Kijk voor het inschrijfformulier op www.zoetermeer.nl/speelboerderij  of haal het op bij speelboerderij Het Buitenbeest. Lever het inschrijfformulier, samen met het geldbedrag, in bij de speelboerderij. Je ontvangt dan een toegangskaartje voor de avond. ZoetermeerPashouders kunnen zich gratis inschrijven op vertoon van de pas.

zondag 8 januari

Wintervogelvoer

Wil je de vogels de koude winter doorhelpen en zelf een leuke middag beleven? Op zondag 8 januari kun je tussen 14.00 en 16.00 uur onder begeleiding vetbollen maken en pindasnoeren rijgen. Natuurlijk mag je de vetbollen en pindasnoeren mee naar huis nemen. Vooral bij vriezend weer en sneeuw kunnen de vogels wel wat extra eten gebruiken.

 

 

-advertenties-

-goede doel-