birds-softbalpupillen

Het jongste team in de softbalafdeling van Honkbal en Softbalvereniging Birds heeft afgelopen weekend een topprestatie neergezet.

De speelsters in de leeftijd van 8-12 jaar waren eind september al kampioen geworden in hun eigen regio met maar 1 verloren wedstrijd.  Dit kampioenschap was al een pluim op hun hoedje.

Na vele trainingen, goede wedstrijden spelen, waarbij zeer veel inzet en motivatie werd getoond , kon het ook niet anders. Dit betekende deelname aan het Nederlandse Kampioenschap met de 3 andere regio-kampioenen !!

birdsDit toernooi werd gehouden in het weekend van 13 oktober. Na een eerste ronde in de Bilt, waarbij de 1e wedstrijd van Birds eindigde in 0-0 tegen HCAW, verregende de rest van het toernooi. Omdat de KNBSB toch graag het toernooi afgespeeld wilde hebben voor de jeugdspeelsters, werd er een zaal gezocht om hierin toch nog te kunnen spelen.

Ook bij ZBSV Birds werd hard nagedacht en vond men de locatie in:  Tenniscentrum Meerzicht. Deze grote hal bleek uitermate geschikt om de wedstrijden na elkaar af te spelen en de enthousiaste beheerder Ruud van Hoogdalem kon met hulp van een aantal Birdsleden in zeer korte tijd de tennisbanen ombouwen tot een groot softbalveld.

De spanning was zeer groot bij alle meisjes en ook zeker bij alle ouders, die in grote getale gekomen waren om aan te moedigen. De eerste wedstrijd speelde Birds tegen Olympia en deze wedstrijd werd gewonnen met 4-0. De 2e wedstrijd gaf een nog duidelijker beeld van hoe sterk het softbalpupillen team van Birds is, tegenstander DSS kreeg flink klop en verloor met 10-0.

De laatste wedstrijd ging tussen HCAW en Olympia. Alleen HCAW kon Birds nog inhalen. Met veel aanmoedigingen van Birdskant won Olympia en kon HCAW de Zoetermeerse meiden niet meer inhalen. ZBSV Birds was kampioen van Nederland!

De prijzen werden persoonlijk uitgereikt door de pitchingcoach van de Nationale softbalteams Karen Marr. Na de nodige foto’s vertrokken de speelsters naar het terrein van Birds waar zij gehuldigd werden in de kantine.