Zaterdag 17 november 2012 was een historische dag in de geschiedenis van Taverzo, slechts 2 weken na het 50-jarige jubileum bereikte voor het eerst een damesteam de 1ste divisie in het tafeltennis.

1edamesteam-taverzo

Taverzo dames 1

Inge van der Gaag, Francisca Davits en Esther Janssen wisten aan het begin van de wedstrijd dat 7 punten voldoende waren om het kampioenschap in de 2de divisie vast te stellen. Tegenstander van dienst was het Hoofddorpse HTC. De Taverzo dames begonnen zeer overtuigend, tot de 7de wedstrijd werd slechts één wedstrijd verloren. Op dat moment sloegen de zenuwen een beetje toe en moest Esther helaas de overwinning aan HTC laten. In de een na laatste wedstrijd wist Inge het echter wel koel te blijven en pakte het beslissende punt. Volledig in overwinningsroes won Francisca ook de laatste wedstrijd en kon de 8-2 eindstand worden genoteerd. Dankzij deze ruime overwinning is de afstand op concurrent Docos 11 punten en deze is met nog één ronde te spelen niet meer in te halen. Meteen na de wedstrijden startte het feestje in de Taverzône!

Taverzo heren 2

Quinten Geeraerts, Edu Lamtara en Elten Roos kregen de heren van TTC Middelburg op bezoek, die hun eigen cameracrew hadden meegenomen. Op internet was de wedstrijd live te volgen (met op de achtergrond de kampioenswedstrijd van Dames 1 tegen HTC). De drie heren waren aan elkaar gewaagd en wonnen alle drie 2 van hun 3 partijen, ook de dubbel was een prooi voor het duo Quinten/Edu. Met een 7-3 overwinning verstevigde het team zijn 3de plaats in hun 3de divisie poule. Volgende week spelen de Heren in Roelofarendsveen met de heren van de Treffers om de 2de plaats. Wanneer Quinten, Edu en Elten met 7-3 winnen eindigen de heren zelfs als 2de in de poule. Het lijkt een goed seizoen te zijn voor de landelijke teams van Taverzo.

Taverzo dames 2

Claudia Indewey-Gerlings Lin, Pleuni van der Meer en Sonja Riemersma kregen de meiden van Rijnsoever op bezoek. De Zoetermeerse dames zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap, hierin zijn zij wel afhankelijk van de resultaten van concurrent Hotak ’68. Ieder punt is belangrijk in poule B van de 3de divisie. Claudia had wederom een goede avond met 3 overwinning en een zwaar bevochten overwinning in het dubbelspel samen met Wianka Overbeeke. Pleuni wist 2 partijen te pakken en het zevende punt was voor rekening van Sonja. Met de 7-3 overwinning staat het team nu op plaats 2 met slechts één punt achterstand op de nummer één Hotak ’68. De laatste speeldag zal allesbeslissend zijn! Ieder punt dat in Amsterdam tegen Tempo-Team gepakt wordt brengt het team dichter bij het kampioenschap, terwijl de dames van Rijnsoever moeten proberen zoveel mogelijk punten af te pakken van Hotak ’68.

-advertenties-

-goede doel-