rondje gezondRondje Gezond is de beweegroute door de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het start- en eindpunt is bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan. Op de route nodige beweegtips uit om lekker in beweging te komen, de oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus.

Rondje Gezond nodigt je uit om in beweging te komen, lekker in de buitenlucht. Simpelweg door de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met beweegtips te volgen. Het is leuk om te doen en goed voor lichaam en geest.
Op de route maak je gebruik van het straatmeubilair in de omgeving én van beweegtoestellen. Even uitrusten tussendoor of een drankje na afloop? Dat kan bij het Golden Tulip Hotel, lunchroom Bij Foodie en buurtcentrum De Spil. Ook kom je Dunea tapkranen onderweg tegen, handig om je flesje te vullen of een slokje water te nemen.

Om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, bestaat de beweegroute uit meerdere onderdelen. De KWIEK-beweegroute heeft eenvoudige oefeningen om je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen, terwijl de QR-route creatieve en uitdagende oefeningen biedt voor de ultieme street workout.

Denkoefeningen op de route zorgen voor echte hersenkrakers om over na te denken. Rondje Gezond is in totaal 4 km. Het rondje in Entree is 1.670 m. en in Meerzicht en Driemanspolder 1.300 m.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-