mei 23

 • Weekend Foto

  wmei23 Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Klaverblad High Jump Meeting

  high jumpDe 19e editie van de Klaverblad International High Jump Meeting belooft veel spektakel met een internationaal deelnemersveld en entertainment. Op woensdag 7 juni staat Zoetermeer in het teken van het hoogspringen.

 • Eerste editie van het Zoetermeers Bierfestival

  bierfestivalDe Zoetermeerse Brouwerij, Patat & More en Lionsclub de Meerbloem organiseren samen de eerste editie van het Zoetermeers Bierfestival. Op 17 juni 2023, de dag voor Vaderdag, wordt het Nicolaasplein omgetoverd tot een waar walhalla voor lokaal gebrouwen bier.

 • Wie speelt mee met 24 uur muziek?

  1Op 30 september en 1 oktober dit najaar wordt Vexations van Erik Satie, één van de langste composities uit de muziekgeschiedenis, live gespeeld bij kunstgarage Franx. De voorstelling duurt ongeveer 24 uur, wordt deels gespeeld door vier professionele pianisten, maar ook amateurs kunnen meespelen.

 • Kai Sei karateka Elise naar Global Games 2023

  eliseKarateka Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van de Virtus Global Games 2023, 4 tot en met 10 juni in het Franse Vichy. De Virtus Global Games gelden als ‘s werelds grootste topsport evenement voor sporters met een verstandelijke beperking.

 • Straat in beeld: Kurosawastrook

  kurosawastrookVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? Welk verhaal zit er achter dat blauwe straatnaambord? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Kurosawastrook.

   

 • Zeven jaar Poes, Corona, Oekraïne…

  zeven jaar poesDenksportcolumnist Bram Doeves zorgt al jaren elke week voor een column vol bridge, dammen of schaken op Zoetermeer Actief. Maar Bram schrijft hiernaast ook boeken, over denksport, maar ook over Poes. Zijn nieuwste boek ‘Zeven jaar Poes, Corona, Oekraïne…’ is net uit.

 • Road Runners Zoetermeer viert feest

  jubileumfeest RRZRoad Runners Zoetermeer beoefent al 35 jaar bij de Zoetermeerse plas de hardloopsport, inmiddels alweer jaren aangevuld met gezellige wandelgroepen. Het jubileum is natuurlijk aanleiding voor een feest, waarbij ook alle oud-leden van de club welkom zijn.

 • Albert Brussee bij Lunchpauzeconcert

  Albert BrusseeHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) zal woensdag 31 mei worden gegeven door Albert Brussee (piano). Albert Brussee studeerde aan het Muzieklyceum te Amsterdam en ontving de prestigieuze Prix d'Excellence.

 • Zoetermeer Blues Festival trapt af met Pub tour

  RotschokDe 29ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival zorgt dit weekend voor veel sfeer en een flinke dosis live entertainment op meerdere podia en bij horecagelegenheden in het centrum van de stad. Het blues-event trapt af met de Pub tour die vrijdagavond 2 juni start.

 • Foto van de week

  mei23 p_nicolaas_aziewegFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Voor wie van langzaamaan houdt

   zonnepark roeleveenseweg Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Voor wie van langzaamaan houdt.

 • JBC heropent Jeu de Boulesbanen

  DSC 9006Jeu de Boulesclub Zoetermeer had op woensdagochtend 15 februari te kampen met ernstige wateroverlast door een lek in een drinkwaterleiding. Alle banen en de kantine stonden onder water en hadden veel schade. Zaterdag 27 april werden de banen weer heropend.

 • Kinderen maken zaadbommetjes

  IMG 5051Kinderen van de basisscholen konden afgelopen woensdagmiddag gratis deelnemen aan een workshop bij alle wijktuinen om zaadbommetjes te maken. Deze leuke leerzame workshop in de week van de schooltuin zal binnenkort veel kleurrijke bloemen brengen voor de bijen.

   

 • Drie aanhoudingen na steekincident Fonteinbos

  traumahelimeerzichtIn een woning aan het Fonteinbos in Meerzicht is op zondagavond 28 mei één persoon gewond geraakt. De traumahelikopter kwam om de MMT arts te brengen. De politie is met behulp van politiehonden de woning binnengegaan. Drie verdachten zijn aangehouden en in handboeien meegenomen naar het bureau. 

 • Zoet op Zaterdag in Buurttuin Zoete Aarde

   20220528 31604 De mini-markt Zoet op Zaterdag in Buurttuin De Zoete Aarde maakt er een mooie zomer van. Vier maal bruist de tuin deze zomer van gezelligheid en creativiteit met lekkere hapjes, gezellige muziek en mooie, eerlijke producten.

 • Denksport met Bram. De Sprinter op 11 mei 2023

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: De Sprinter op 11 mei 2023  

 • Marion wandelt de Alpe d’HuZes op

  image 6483441In 2013 deed Marion Moerland ook al mee aan de Alpe d’HuZes. Alleen in tegenstelling tot tien jaar geleden, toen zij achterop een tandem mee ging, gaat ze nu op donderdag 1 juni wandelend de berg op.

 • Weekend Foto

  wmei23 Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Peuters lopen ook mee in Avond4Daagse

  peuter4daagse zoetermeerMet de Avondvierdaagse kun je al jong beginnen. Want de peuters van de Zoetermeerse Speeltaalhuizen wandelden ook een vierdaagse. Gewoon een rondje om de locatie, in de buurt of op het speelplein. Samen met de pedagogisch medewerkers.

-advertenties-

-goede doel-