FCZ JO15Het is ruim 5½ jaar geleden dat er voor het laatst een officiële wedstrijd gespeeld is tussen de 2005-talenten van FC Zoetermeer en DWO. Aanstaande zaterdag 19 oktober gaat deze lichting eindelijk weer een officiële stadsderby spelen in de KNVB-bekercompetitie voor O15 teams.

In 2014 was het ongekend spannend in de toenmalige F1 hoofdklasse-poule waarbij DWO, DSO en FC Zoetermeer bij elkaar waren ingedeeld. Na ruim 5½ jaar mogen FC Zoetermeer en DWO het weer tegen het elkaar opnemen in de KNVB-bekercompetitie waar DSO in de eerste ronde uitgeschakeld werd door PSV. Natuurlijk is er in de tussentijd ieder jaar wel geoefend en kwamen beide teams elkaar regelmatig tegen op toernooien, maar nu weer eens een officiële wedstrijd.
Bij FC Zoetermeer zijn van de toenmalig negen spelers nog steeds vijf spelers actief in de huidige O15-1. Bij DWO zijn dat er zes.

DWO en FC Zoetermeer O15-1 spelen beide in de Hoofdklasse competitie. Niet bij elkaar, want er zijn in WEST II vier Hoofdklasse poules. In december worden er twee nieuwe poules gemaakt van de best geklasseerde teams welke in het voorjaar gaan strijden voor promotie naar de divisie. Zowel DWO als FC Zoetermeer hebben beide als doel om dit jaar te promoveren naar deze promotie poules.

Aanstaande zaterdag staat deze stadsderby op het programma in het kader van de KNVB-bekercompetitie waarbij de winnaar doorgaat in deze knock-out competitie en de verliezer zich kan richten op de competitie. Bezoekers zijn van harte welkom om de teams aan te moedigen.
Aanvang 10.00 uur, veld 1, Sportpark FC Zoetermeer,
Scheglaan 11 in Zoetermeer.

Meer info over de talentvolle O15-1 van FC Zoetermeer is te vinden op hun eigen facebook-teampagina: @fczjo15selectie en op Insta: fczoetermeer_jo151

-advertenties-

-goede doel-