brand ibmEen grote brand bij het voormalige IBM gebouw aan de Boerhaavelaan zorgt maandagmiddag voor grote zwarte rookwolken boven Zoetermeer. Van Rokkeveen tot aan Oosterheem zijn de rookwolken te zien, bij het gebouw dat niet voor de eerste keer in brand staat.

Om 16.10 kregen Zoetermeerders een NL Alert op hun telefoon om hen te waarschuwen voor de brand en deuren en ramen dicht te houden vanwege de zware rook ontwikkeling. Ook wordt gewaarschuwd om niet naar de brand te gaan kijken, dit is gevaarlijk in verband met de rook. 

Al meerdere malen moest de brandweer de afgelopen jaren uitrukken voor een brand bij het IBM gebouw, dat meestal aangestoken bleek. De brandweer schaalde al op naar zeer grote brand en riep de hulp in van brandweerkorpsen uit de regio, zoals Wassenaar en Rijswijk om te assisteren bij de brand. De brandweer is met groot materieel en 7  autotankspuiten aanwezig, naast politie en ambulance.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat de rook over de A12 trekt. De rook levert voorlopig geen gevaar op voor het autoverkeer, dat in beide richtingen wel op de rem trapt en langzamer gaat rijden vanwege de rookontwikkeling.

De rookwolken trekken over de Afrikaweg, die in twee richtingen is afgesloten.

brand ibm

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-