foto bij persbericht Ruud van ZonOp 10 november organiseert Ilion alweer voor de 43e keer de najaarsklassieker de Klaverbladloop. Er is een 15 km wedstrijdloop en prestatielopen over 5 km, 10 km en 15 km en een scholierenloop over 1 km. De start is om 11:30 voor de wedstrijd- en prestatielopen, de scholieren starten om 10:45.


Onder het aantal deelnemers op de 10 km zijn veel lopers die eens wilden kijken of zij die 10 km binnen het uur konden volbrengen. Dat is omgerekend 6 minuten per kilometer. Iedereen die een beetje getraind is, moet dat in principe kunnen. Toch blijft het lastig: ga je niet te hard weg, of loop je te lang met de handrem er op om op het eind nog wat over te hebben.
Speciaal voor hen die geen ervaring hebben om een constant tempo te lopen heeft Ilion besloten om naast de gangmakers op de 15 km ook een gangmaker in te zetten op de 10 km. De gangmaker op de 10 km loopt een constant tempo van 6 min/km en komt dus precies na 1 uur over de finish. De gangmakers zijn te herkennen aan een grote ballon die zij met zich mee dragen.
Na het succes van vorig jaar worden er ook dit jaar weer bioscoopbonnen beschikbaar gesteld voor de beste 3 jongens en meisjes tot 16 jaar op de 5 km.


De loper centraal

Ilion heeft de een reputatie opgebouwd de loper centraal te stellen. Er is ruime kleedgelegenheid en na afloop warme douches. Bij het startgeld is een consumptie inbegrepen, dus kan er gezellig nagepraat worden onder het genot van een drankje in de grote atletiekhal van Ilion. Er is een bewaakt tassenpunt, extra toiletten en natuurlijk waterposten onderweg. Nieuw dit jaar is een dweilorkest aan het eind van het Heemkanaal voor de morele ondersteuning op het rechte eind.
Inschrijven kan op de site van Ilion, www.ilion.nl  of op de dag zelf.


foto: Ruud van Zon

-advertenties-

-goede doel-