gymworldHet college van Zoetermeer wil dat Gymworld in Zoetermeer gewoon gebouwd gaat worden, ook al heeft de aanbestedingsronde die eind oktober sloot geen geldige inschrijvingen opgeleverd. Het project gaat wel fors meer geld kosten: een ton per jaar meer. Het jaarlijks exploitatietekort was al geraamd op 0,6 miljoen euro per jaar, maar gaat nu naar 0,7.

 

Wethouder Margreet van Driel (Sport): “Op 23 mei 2016 is de raad van Zoetermeer al akkoord gegaan met het financieringsplan van Gymworld. In de tussentijd is de markt weer aangetrokken, waardoor we met het budget van 2016 niet meer uitkomen. Daarom vragen we de raad om het budget te verhogen, zodat we opnieuw kunnen aanbesteden met behoud van bouwkwaliteit en uitstraling van het gebouw”. Als de gemeenteraad akkoord gaat met verhoging van het budget start het college direct met de nieuwe aanbestedingsronde.

Verenigingen

Het Investeringsvoorstel Gymworld Zoetermeer en Noordwesterhal bevat een totaaloplossing waarin aan de Amerikaweg Gymworld wordt gerealiseerd voor gym- en turnverenigingen Pro Patria en CGV en ook de Noordwesterhal wordt overgenomen en gerenoveerd. Voor beide verenigingen is de realisatie van Gymworld belangrijk, omdat ze nu over verschillende zalen en locaties in de stad zijn verspreid. De centrale turnhal gaat niet alleen deze versnippering oplossen, maar de nieuwe hal levert ook een accommodatie die voldoet aan alle hedendaagse eisen van veiligheid, comfort, duurzaamheid en sportiviteit. In totaal zullen ongeveer 4000 sporters van de nieuwe hal gebruik gaan maken.

Financiering


Het college wil nog steeds dat Gymworld wordt gebouwd en dat de Noordwesterhal wordt gerenoveerd. Het college heeft daarom het investeringsvoorstel uit 2016 inmiddels geactualiseerd en herzien. In mei 2016 is de gemeenteraad akkoord gegaan met een investering van ongeveer 10 miljoen euro, voor de bouw, aanschaf grond en sporttechnische voorzieningen. Het is niet duidelijk over welke termijn de jaarlijkse 0,1 miljoen euro verhoging van het budget berekend is, maar dit kan in een jaar of 10 al gauw oplopen naar een miljoen euro.

In januari besluit de raad over Gymworld en hoopt het college een nieuwe aanbestedingsronde te kunnen starten.

-advertenties-

-goede doel-