sw bo hofvijver 3In een week tijd werden er 580 handtekeningen opgehaald tegen het speelverbod op het schoolplein van basisscholen de Hofvijver en de Meester Verwers in Seghwaert. Buurtbewoner Rik Remmerswaal bood de petitie maandag aan in de raadsvergadering.

De rechtbank heeft zich na klachten uit de buurt uitgesproken over het schoolplein en kwam tot een speelverbod ná schooltijd. Hangjeugd zorgde lange tijd voor overlast in de buurt, maar volgens buurtbewoners is dit nu een stuk minder door andere maatregelen die genomen zijn.

Remmerswaal maakt zich zorgen over de veiligheid van de kinderen, als zij niet meer op het schoolplein mogen spelen, waar moeten ze dan heen? Bij speelplekken verder weg kunnen de ouders de kinderen moeilijker in de gaten houden. Hij hoopt dat het verbod wordt opgeheven, of aangepast. Als het verbod vanaf 21 uur zou ingaan, kunnen de kinderen wel gewoon veilig spelen op het plein en wordt overlast van hangjeugd tegengegaan.

Directeur Hofvijver Hans van Elburg wil het liefst een goede samenwerking met de buurt: “De school wil op een goede manier in contact met de buurt zoeken naar een oplossing. Bijvoorbeeld door het toevoegen van de tekst dat het speelverbod vanaf een bepaalde tijd ingaat.”

 

College onderzoekt speelverbod Hofvijver

Op verzoek van de gemeenteraad gaat het college van b en w onderzoeken of het mogelijk is of het speelverbod na schooltijd op het plein van basisschool De Hofvijver kan worden aangepast. 

-advertenties-

-goede doel-