In het weekend van 17 en 18 juni doet Zoetermeer mee met het Stap Uit Je Stad Weekend. In Zoetermeer kunnen bezoekers tijdens dit weekend meevaren met een speciale rondvaart over de Vlietlanden. Daarnaast zijn er vele activiteiten voor kinderen bij Stadsboerderij de Balijhoeve.


53 3.buytenhout zoetermeer hoofdbeeld1Met Stap Uit Je Stad willen de 21 gemeenten in de regio de stedelingen laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen ‘achtertuin’. Tijdens het weekend van 17 en 18 juni krijgen bezoekers de kans om de Zoetermeerse rondvaartboot De Meervaarder te ontdekken. Die vaart vanuit Boerderij ’t Geertje naar Recreatiegebied Vlietland. Speciaal voor Stap Uit Je Stad wordt de rondvaart overdag aangevuld met een rondleiding door het oude poldergemaal van de familie van Marwijk. Ook kunnen bezoekers de vaartocht ’s avonds maken onder het genot van een glaasje wijn en borrelgarnituur. Tegelijkertijd zijn er heel veel verschillende activiteiten en spelletjes voor kinderen bij Stadsboerderij De Balijhoeve: van ponyritjes tot een spannende speurtocht door het bos.

 

Activiteiten Balijhoeve

Bij Stadsboerderij De Balijhoeve Zoetermeer kunnen kinderen aan allerlei verschillende spelletjes meedoen. Van een ponyritje en springen op een luchtkussen, tot koe melken en waterbeestjes vangen. Voor de allerkleinsten zijn er aangepaste activiteiten en natuurlijk kun je ook gewoon de dieren komen aaien. Is je kleine een echte avonturier? Kinderen tot 6 jaar kunnen in het naastgelegen bos gaan speuren op het kabouterpad, en de kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar krijgen hier als extra element een rugzak van Staatsbosbeheer mee met een speciale boswachtercode! Het basisprogramma met een spelletjeskaart kost €3,-, voor 5,-  krijg je hier ook de rugzak bij voor de speurtocht.

 

Zoetermeerse rondvaart 

Vaar vanuit Boerderij ’t Geertje met de Zoetermeerse rondvaartboot De Meervaarder naar Recreatiegebied Vlietland, ‘de Rivièra‘ van de Randstad. Deze rondvaart door het rustige en weidse polderlandschap op vier meter boven het maaiveld biedt fantastische vergezichten vanaf het water. En terwijl jij je ogen uitkijkt, vertelt een enthousiaste gids je meer over de omgeving en zorgt een ervaren schipper voor een ongelofelijke ervaring. Speciaal voor dit evenement biedt De Meervaarder de optie aan om een rondleiding te krijgen in het oude poldergemaal van de familie van Marwijk of om ’s avonds de vaartocht te maken, onder het genot van een glaasje wijn en een borrelgarnituur. Zo vaar je dus het avondrood tegemoet!

De rondvaart is te boeken vanaf €15,95 per persoon.

Dus Stap uit je Stad! De 40 uitjes zijn te vinden en te boeken op de website van Stap uit je Stad: www.StapUitJeStad.nl 

-advertenties-

-goede doel-