wmoAfgelopen maandag besprak de gemeenteraad de plannen rondom de decentralisaties van de WMO en de jeugdhulp. De VVD Zoetermeer eiste in dit debat meer ambitie bij de ondersteuning van mantelzorgers.

“Mantelzorgers zorgen langdurig voor hun zieke familieleden of vrienden. Zij leveren daarmee een enorme maatschappelijke bijdrage. Nederland vergrijst en deze trend is ook zichtbaar in Zoetermeer. Daarom wordt er een groot beroep gedaan op de mantelzorgers” aldus Rianne Sman, raadslid en woordvoerder Zorg van de VVD Zoetermeer. “Het is daarom cruciaal dat die mantelzorgers zich gesteund voelen in hun werk”.

Het college zal elk jaar peilen hoeveel procent van de Zoetermeerse mantelzorgers zich ondersteund voelt. Het college had als doel om van 69,9% nu, naar 71% in 2018 te gaan. Deze 1,1% over 4 jaar was voor de VVD veel te weinig. Daarom vroeg de VVD een toezegging van de wethouder om het huidige ambitieniveau sterk te verhogen. De wethouder gaf deze toezegging, waardoor er nu meer aandacht naar deze belangrijke groep zorgverleners zal gaan.

Ook in het verkiezingsprogramma pleiten de liberalen voor meer gemeentelijke ondersteuning van mantelzorgers. Daar stelt de VVD dat overbelasting van mantelzorgers absoluut moet worden voorkomen. Bovendien moet mantelzorg nooit een verplichting worden.

Sman: “De VVD Zoetermeer vindt dat alle mantelzorgers zich ondersteund moeten voelen. We zijn daarom blij met de toezegging van het college. Het stadsbestuur moet toewerken naar een 100% tevredenheid van de mantelzorgers”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

 

-advertenties-

-goede doel-