zonnebloemDe Zonnebloem vereniging in Zoetermeer maakt zich zorgen over veranderingen bij de Zoetermeerpas. Voor veel van de leden van de Zonnebloem is het nu niet duidelijk hoe zij in 2019 gebruik kunnen maken van de pas.

Afbeelding1Zó! Zoetermeer komt op zaterdag 29 december van 13.00 tot 15.00 uur praten met de bewoners van Zoetermeer. Dit keer wil de fractie – ondersteund door leden van de partij – horen welke wensen de Zoetermeerders hebben voor hun stad in 2019.

Weidevogel BuytenparkDe PvdA Zoetermeer is verbaasd over berichten in de media over een zogenoemde ‘Green-blue deal’ tussen de gemeenten Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg, het hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De gemeenteraad was niet op de hoogte van de deal.

toegankelijkheid shp1Zó! Zoetermeer heeft nog steeds vragen over het pas gerenoveerde Stadhuisplein. De partij stelt vraagtekens bij de toegankelijkheid van het plein voor minder validen zoals mensen met een visuele beperking. Het plein is door veel obstakels slecht toegankelijk voor mensen met beperkt zicht, aldus Zó!.

scouting mccormickHet CDA-Zoetermeer vindt dat sportclubs, scouting- en speeltuinverenigingen, buurthuizen en andere organisaties met een sociaal belang minder onroerendezaakbelasting (OZB) moeten gaan betalen. De partij heeft daar via schriftelijke vragen aan het college van B&W om gevraagd.

BW kunst de stuiterNa een motie van Zoetermeer Vooruit in juni dit jaar gaat de gemeente er nu echt werk maken om kunst in de openbare ruimte onder de aandacht te brengen. Er komt een Kunstroute waarbij mensen fietsend of lopend meerdere kunstobjecten in de stad leren kennen.

dp sportcentr driesprong 1Nu de raad maandagavond beslist over de locatie van het nieuwe Zoetermeerse zwembad, komen er vanuit de politieke partijen verschillende moties binnen rond deze belangrijke beslissing. De VVD wil het fietspad naar het Van Tuyllpark veiliger maken en de PvdA zou De Driesprong willen behouden.

t Oude HuisDe PvdA stelde onlangs vragen aan het college over de verkoop van ’t Oude Huis in de Dorpsstraat. Het monumentale pand waarin tot voor kort het Stadsmuseum gehuisvest was, wordt door de gemeente verkocht als kantoorpand of woning, maar de PvdA zou het pand liever een maatschappelijke bestemming geven.

20181015 175851Politiek en college hebben de afgelopen maanden meegedaan aan een ervaringstour toegankelijkheid, om zelf te ervaren hoe het is om met een handicap door het Stadshart te gaan. Op basis van die tour heeft de PvdA een motie ingediend die unaniem is aangenomen.

bw cesarfrankrode 2In antwoord op officiële vragen van de fractie van Zó! Zoetermeer meldt de burgemeester dat bij MBO Rijnland aan de Cesar Franckrode dit jaar al 7 keer sprake is geweest van vandalisme. In 2018 vond in totaal twaalf maal vernieling plaats bij scholen in Buytenwegh, verdeeld over meer scholen.

-goede doel-