Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

SP: veel bewoners Buytenwegh voelen zich onveilig

FOTO SP bezoekt buitenwegBewoners van de Zoetermeerse wijk Buytenwegh voelen zich niet veilig in de eigen wijk. Dat concludeert de SP na gesprekken met wijkbewoners in het winkelcentrum Buytenwegh. “Gevoelens van onveiligheid spelen een grote rol,” aldus de SP. “De deur ’s avonds niet meer open durven doen en thuisblijven vanwege kans op inbrekers, waren geregeld terugkerende opmerkingen.” 

Lees meer: SP: veel bewoners Buytenwegh voelen zich onveilig

Plastic wegen

IMG 2587Zó! Zoetermeer heeft zich tijdens het voorjaarsdebat hard gemaakt voor een onderzoek naar plastic wegen. Dit voorstel is door meerdere partijen gesteund en aangenomen. Door plastic te verwerken in wegen vermindert het plasticoverschot.

Lees meer: Plastic wegen

Bibliotheek op school

2016110701 Bieb op schoolHet is de PvdA gelukt om een motie “Bibliotheek op school” door de raad te krijgen. Met de motie pleitte de PvdA tijdens het voorjaarsdebat opnieuw voor het concept “de bibliotheek op school” in Zoetermeer.  Het doel is dat ooit alle Zoetermeerse scholen een bibliotheek zullen hebben. 

Lees meer: Bibliotheek op school

Voorjaarsdebat 2017: raad geeft richting aan begroting

raad ZoetermeerIn totaal maar liefst 10 uur lang sprak de gemeenteraad tijdens het voorjaarsdebat over de financiële koers van de gemeente in 2018 en de jaren daarna. Die koers staat beschreven in de Perspectiefnota 2018. De raadsfracties deden veel voorstellen in de vorm van moties en amendementen. Het college neemt de aangenomen voorstellen mee bij het opstellen van de begroting die in het najaar wordt gepresenteerd.

Lees meer: Voorjaarsdebat 2017: raad geeft richting aan begroting

Poep & Zó!

HondenpoepZó! Zoetermeer gaat op zaterdag 1 juli op vier plaatsen in Zoetermeer inwoners horen over de overlast van hondenpoep op speelvelden. De veldjes waar u Zó! kunt vinden zijn: het speelveld tussen de Oostergo en Westergo in Meerzicht, rondom het Bridgehome in het Vernèdepark, bij de stadsboerderij in Rokkeveen en in de Seghwaertsehout.

Lees meer: Poep & Zó!

D66 wil Zoetermeers lectoraat

studentD66 wil meer studenten aantrekken voor de Haagse Hogeschool in Zoetermeer met een pleidooi voor een onderzoekslectoraat in de Dutch Innovation Factory. “De tijd is rijp om de samenwerking tussen de Haagse Hogeschool en het Zoetermeerse ICT-bedrijfsleven een stevige impuls geven, “ legt D66 raadslid Paul Diederen uit, “wij willen meer toegepast onderzoek, meer ontwikkeling en meer innovatie.”

Lees meer: D66 wil Zoetermeers lectoraat

-goede doel-