Metropoolregio Rotterdam - Den Haag 1De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft de gemeenteraden verzocht om voor een aantal onderdelen leden voor te dragen. De metropoolregio komt hiermee weer een stap dichterbij. Het college stelt voor om voor het Algemeen Bestuur de heer Aptroot voor te dragen en als plaatsvervanger de heer Rosier. De heer Rosier wordt ook voorgedragen voor de bestuurscommissie Vervoersautoriteit en mevrouw Van Leeuwen voor de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat. Het college legt dit voor aan de raad.

Niet alle partijen in Zoetermeer staan helemaal achter de vorming van de metropoolregio. SP-raadslid Ivan Beij erkent dat samenwerking tussen gemeenten in de regio belangrijk is, maar: "Zoetermeer geeft op deze manier wel erg veel zeggenschap weg. De SP is zeker geen tegenstander van een goede samenwerking met buurgemeenten. Echter, met de komst van de Metropoolregio moeten straks 23 andere gemeenten beslissingen nemen die de Zoetermeerse burgers direct of indirect raken zonder dat zij enige vorm van inspraak hebben gehad over de totstandkoming hiervan".

VVD raadslid Jan Willem Schotel is wel positief over de metropool-toekomst: “Het is absoluut een stap vooruit.”

“We moeten nu hard aan de slag. Het gebied Rotterdam – Den Haag loopt al achter bij andere delen van Nederland en bij groeiregio’s in Europa. Dat kost banen en dat wil niemand”, aldus Jan Willem Schotel (VVD).

 

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-