maria persDe directeur van IKC De Watersnip, Maria Rog, gaat met welverdiend pensioen en nam daarom woensdag 25 november afscheid van ‘haar kinderen’. Dat was nog een hele klus, ze heeft er namelijk meer dan 200! Ze werd op deze dag onthaald door een lange sliert kinderen met vrolijk gekleurde vlaggetjes.

In elke klas nam zij afscheid en kreeg daar van alle kinderen een wensje. Zo kan zij de komende tijd elke dag een wens openen. Ook werd zij door de kinderen prachtig toegezongen. Ouders namen afscheid door een lieve brief en/of een cadeautje achter te laten. 

Normaal gesproken wordt er een receptie georganiseerd op dit soort gelegenheden. Dat is in deze coronatijd natuurlijk niet mogelijk. Daarom werd er een alternatief programma bedacht. In de middag heeft Maria afscheid genomen van het team, met een gepersonaliseerde bingo en een mooi lied dat van tevoren door diverse leerkrachten was opgenomen en later samen gemixt. Na het team was haar gezin aanwezig en het College van Bestuur. Samen hebben zij een film gekeken van oud collega’s die een lieve boodschap hadden opgenomen.

Maria: “Deze dag was voor mij geweldig, emotioneel en ontroerend, maar ik heb ook gelachen! Ik had geen beter afscheid, in deze coronatijd, kunnen bedenken!”

De Watersnip gaat juf Maria ontzettend missen, ze werkte er bijna 20 jaar. Gelukkig is de nieuwe directeur, Anita van der Veen, goed door haar ingewerkt en heeft zij de leiding op zich genomen.

-advertenties-

-goede doel-