intentieverklaring samenwerken aan hybride onderwijsOp gepaste afstand, maar (wél) met de intentie om nauwer samen te werken, ondertekenden, de gemeente Zoetermeer, De Haagse Hogeschool, het CIV Smart Technology en mboRijnland de intentieverklaring: samenwerken aan innovatief onderwijs.

De partners leggen hiermee de ambitie vast om de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven verder uit te bouwen. “Het onderwijs in Zoetermeer plukt al de vruchten van de jarenlange samenwerking” zegt wethouder Jan Iedema (Onderwijs & Economie), “Het leidde al tot hoogwaardig IT-onderwijs en tot veel innovatieve projecten, zoals: Living Lab Palenstein Aardgasvrij en experimenteerhuis Zoetermeer. Maar dit is pas het begin. We willen het hybride leren in regionale fieldlabs, zoals de MKB digiwerkplaats, verder stimuleren, waarbij de potentie van het DIF ten volle wordt benut.”
Het unieke aan deze samenwerking is dat alle onderwijsniveaus meedoen en waar nodig samenwerken, vertelt Rajash Rawal van De Haagse Hogeschool: “Door goede samenwerking tussen onderwijsinstellingen optimaliseren we de doorlopende leerlijnen. Zo dragen wij allemaal bij aan een leven lang ontwikkelen voor scholieren, studenten en werkenden uit onze regio.”

Foto: Vanwege coronamaatregelen verliep de ondertekening op afstand. Vlnr: boven - Otto Jelsma (mboRijnland), Rajash Rawal (De Haagse Hogeschool) , onder- Jan Iedema (wethouder Onderwijs & Economie) en Jan van Laake (CIV Smart Technology).

-advertenties-

-goede doel-